To fly 30 meter fra hverandre

To passasjerfly var nær ved å kollidere med hverandre på flyplassen La Guardia i New York. Hendelsen ble aldri rapportert til flymyndighetene slik som reglene krever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten-ulykken er den tredje av samme type på like mange år. Det var en Airbus 320-maskin fra US Airways som var like ved å kollidere med et propellfly fra King Air. De to flyene var bare 30 meter fra hverandre. I følge avisa New York Times risikerer nå flyvelederen som skulle rapportert om ulykken å miste jobben. Den samme flyelederen skal ha vært innvolvert i en lignende episode tidligere.

Nesten-ulykken skjedde like etter midnatt natt til 12. juni. I følge forskrifter fra amerikanske luftfartsmyndigheter skal en nestenulykke rapporteres innen tre timer. I det ferskeste tilfellet tok det fire døgn.

- Forbrytelsen i dette tilfelle er at hendelsen ikke ble rapportert. Hvis man gjør en feil kan man tilgis, vi er alle mennesker, men hvis man bevisst unngår å rapportere nesten-ulykker videre så er det fy-fy, sier en representant for luftfartsmyndighetene til New York Times.

I følge NTB kolliderte kolliderte en DC9-maskin fra US Airways nesten med en Airbus fra Air Canada i april 1998. I et annet tilfelle holdt et avgående fly fra US Airways på å treffe en maskin American Airlines som var under landing i januar i år. Begge episodene inntraff på La Guardia.