To flykollisjoner på Gardermoen i kveld

To Sas- og ett Norwegian-fly innblandet i ulykkene.

SAMMENSTØT: To fly støtte sammen ved vingetuppene under taksing på Gardermoen. Foto: DAGBLADET-TIPSER
SAMMENSTØT: To fly støtte sammen ved vingetuppene under taksing på Gardermoen. Foto: DAGBLADET-TIPSER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Innenfor en periode på ca. 40 minutter skjedde to flysammenstøt på Oslo lufthavn Gardermoen. I det ene tilfellet støtte en Sas- og en Norwegian-maskin sammen, i det andre krasjet flybrua med skroget på et annet Sas-fly.

- Sas-maskinen var på vei til å bli trukket ut av gaten av en traktor, samtidig som et Norwegian-fly var på vei til å parkere ved siden av. De to flyenes vingetupper berørte hverandre, opplyser Sas' informasjonssjef Knut Morten Johansen til Dagbladet.

- Vi kunne se flydeler ligge på bakken da vi ble skipet ut av det skadde flyet, sier en passasjer om bord på Sas-maskinen til Dagbladet.

Lav hastighet - Et Sas-fly sto på gate 13 og ble pushet ut da et Norwegian-fly på vei inn traff Sas-flyet med vingen. Det resulterte i at vingletten på Norwegian-flyet falt av og Sas-flyet fikk en skade på halen, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo lufthavn, til Dagbladet.

Uhellet skjedde ca. klokka 18.45, ifølge Sas' informasjonssjef Johansen, som opplyser at skadene på flyene er beskjedne.

- Det er jo snakk om svært lav hastighet, og ingen passasjerer var i fare. Likevel er begge flyene nå tatt ut av trafikk for å sjekkes, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer