To flyktninger drept av mine

To kosovoalbanske flyktninger som ville hjem til Kosovo, ble drept da de gikk på miner ved grensa til Makedonia. Det er den første mineulykken med dødelig utfall siden fredsoperasjonen startet i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gammel mann ble brakt til KFOR-styrkens sjekkpunkt på den serbiske siden av grensa ved grenseovergangen Blace. Han blødde fra nakken og fortalte at to av dem som gikk sammen med ham var blitt drept, opplyste talskvinne for FNs høykommissær for flyktninger, Irene Kahn. De tre skal ha forsøkt å ta seg inn i hjemprovinsen til fots gjennom noen åkre.

Over 1.500 flyktninger har gitt blaffen i rådet om å vente med å dra hjem til det er trygt, og har krysset grensen fra Makedonia til Kosovo.

Kahn fortalte at så snart den gamle var blitt behandlet for nakkeskadene, la han på vei over til Kosovo igjen.

Hundrevis av flyktninger dannet en kø ved den makedonske grensen for å komme hjem til Kosovo. Køen var 300 meter lang, og den lagd e kaos ved den viktigste grenseovergangen mellom Makedonia og Kosovo.

Flyktningene ventet tålmodig på å krysse grensen i dampende varme biler som var pakket fulle med deres personlige eiendeler.

(NTB)