To fortsatt innlagt med hjerneskade

To av de som var på grottefesten ligger fremdeles på sykehus.

Publisert
Sist oppdatert

- To pasienter er fortsatt innlagt ved Oslo universitetssykehus Ullevål for behandling etter grotteulykken 30.8.20. De har begge påvisbare hjerneskader, skriver OUS på Twitter.

Den ene pasienten er i bedring og er nå overført til videre rehabilitering, opplyser sykehuset.

- Det er for tidlig å si noe om resultatet av denne rehabiliteringen. Den andre pasienten er fortsatt under intensivbehandling, skriver OUS.

Dramatiske minutter

Det var natt til 30. august at omkring 200 personer samlet seg til det ulovlige arrangementet i en bunker på St. Hanshaugen i Oslo. Da politiet kom til stedet var det kaotiske tilstander. Flere av personene som var på festen lå bevisstløse i bunkeren og måtte reddes ut.

I et eksklusivt intervju med Dagbladet har politiet beskrevet hva som møtte dem og den dramatiske redningsaksjonen der flere liv kunne gått tapt.

FRUSTERTE: Politibetjentene som var først til stede på bunkerfesten i Oslo natt til søndag 30. august, var frustrerte over oppførselen til ungdommene. Reporter: Audun Hageskal. Video: Christian Roth Christensen. Klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet Vis mer

- Det ble ropt at folk var bevisstløs. Flere og flere veltet ut, og da vi så inn i åpningen lyste vi rett inn i øynene på redde, unge voksne som ba om hjelp, mens andre lå slått ut på bakken. Det ble pekt og ropt at flere lå der inne. De som lå rett på innsida, lå i kø for å bli båret ut, fortalte politibetjenten Stian.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Mens han befant seg inne i bunkeren, sto kollegaen Kristian utenfor inngangen og tok imot skadde og bevisstløse.

- På det verste sto vi utenfor inngangen med bevisstløse personer på bakken og forberedte oss på å ende opp med sju døde unge mennesker. Jeg er overrasket over at ikke flere ble skadd og at det ikke ble mer panikk da strømmen gikk, det ble mørkt, dårlig luft og bare en trang åpning var eneste utgang, sa Kristian til Dagbladet få dager etter hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer