Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To fortsatt på sykehus etter tunnelbrann

De fire pasientene som var innlagt på Haukeland sykehus i Bergen etter brannen i Seljestadtunnelen i går kveld, ble utskrevet i formiddag. To personer ligger fortsatt til observasjon ved Fylkessjukehuset i Odda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to, en kvinne på 29 og en mann på 30 år, har pådratt seg lettere skader og blir trolig liggende til observasjon et par dager. Tilstanden deres betegnes som stabil.

De fire som er utskrevet fra Haukeland ble brakt med luftambulanse til marinebasen Haakonsvern i Bergen i går kveld for behandling i trykkammer. Etter halvannen times behandling ble de overført til lungeavdelingen ved Haukeland sykehus. De fire, to 20 år gamle kvinner og to gutter på åtte og fire år, ble utskrevet i dag.

Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern, DBE, vurderer nå å iverksette en gransking av tunnel-brannen.

Fungerende ekspedisjonssjef i DBE, Kari Jensen, sier til P4 at de over helgen vil gjennomgå saken.

Et omfattende rydde- og reparasjonsarbeid er nødvendig før Seljestad-tunnelen igjen kan åpnes for vanlig trafikk. Det er fare for at stein kan løsne fra tunneltaket, og ventilasjon og lys virker ikke.

Politiet har ennå ikke klarlagt årsaken til ulykken, der ni mennesker ble lettere skadd. I natt mente politiet at brannårsaken kunne være en kjedekollisjon. Seks biler, én trekkvogn og én motorsykkel var inne i tunnelen da brannen startet. Fem av bilene og trekkvognen tok fyr.

(NTB)

KATASTROFEALARM: Det ble slått full katastrofealarm da flere biler begynte å brenne i Seljestad-tunnelen i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media