To franske journalister bortført i Somalia

Seks journalister drept i Somalia hittil i år.

BORTFØRT: Islamistiske opprørere i al-Shabaab patrulerer gatene i Mogadishu. To franske journalister har blitt bortført i den somaliske hovedstaden. Foto: REUTERS/Mowliid Abdi/Scanpix
BORTFØRT: Islamistiske opprørere i al-Shabaab patrulerer gatene i Mogadishu. To franske journalister har blitt bortført i den somaliske hovedstaden. Foto: REUTERS/Mowliid Abdi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Væpnede menn har bortført to franske journalister i Somalias hovedstad Mogadishu, skriver nyhetsbyrået NTB.

Journalistene oppholdt seg på hotellrommene sine da de væpnede mennene stormet inn og bortførte dem.

Somalia er det farligste landet i verden for journalister, ifølge presseorganisasjonen Reportere uten grenser. Hittil i år er seks journalister drept i Somalia.

UtrygtKrigen mellom islamistiske al Shabaah-krigere og somaliske regjeringsstyrker støttet av soldater fra Den afrikanske unionen AU gjør at sikkerheten i landet er svært dårlig.

Søndag var det store sammenstøt mellom partene som førte til at minst 43 mennesker ble drept.

Islamistene kjemper for en islamistisk stat på Afrikas Horn, og kriger mot regjeringsstyrkene som får støtte fra 4 300 soldater fra AU. Myndighetene i Somalia hevder al-Shababb har bånd til al-Qaida, noe islamistene nekter for. For to uker siden opplyste FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) at 159 000 mennesker har flyktet fra kampene i Somalia den siste tida. Landet har vært uten en effektiv sentralregjering siden 1991.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer