URO: En soldat i Central African Armed Forces (FACA) legger vekk kniven etter å ha deltatt i lynsjingen av en mann mistenkt for å være opprører.

Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO/ ISSOUF SANOGO
URO: En soldat i Central African Armed Forces (FACA) legger vekk kniven etter å ha deltatt i lynsjingen av en mann mistenkt for å være opprører. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO/ ISSOUF SANOGOVis mer

- To fredsbevarende soldater drept i Den sentralafrikanske republikk

Drept i kamp med kristen milits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den sentralafrikanske republikk har vært preget av vold og kaos helt siden et kupp i mars i fjor.

I dag skal to soldater fra Chad ha blitt drept i kamper med kristen milits. De to var en del av en fredsstyrke som jobber i Den sentralafrikanske republikk, melder NRK og AFP.

- Etnisk rensing Rundt en million mennesker er drevet på flukt. FN har varslet at det kan skje et folkemord, og Amnesty sier etnisk rensing har pågått for fullt siden tidlig i januar.

- Situasjonen i Den sentralafrikanske republikk er svært alvorlig. Sikkerheten for de sivile er mange steder svært dårlig, og halvparten av landets befolkning trenger nødhjelp, uttalte statssekretær Bård Glad Pedersen 18. februar.

EU har bedt Norge bidra i en styrke unionen skal sende til Den sentralafrikanske republikk.

På flukt Etter måneder med vold, flykter muslimer i tusenvis. De har forlatt byer som tidligere ble sett på som relativt trygge, melder BBC. De fredsbevarende styrkene til Den afrikanske union fant tidligere denne måneden ei massegrav der den muslimske militsgruppa Seleka tidligere holdt til, melder Al Jazeera.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har bedt det internasjonale samfunnet involvere seg langt sterkere i det kaotiske landet for å forhindre enda mer sekterisk vold og kaos.

- Globale koblinger - I hovedstaden Bangui har kristne og muslimer levd fredelig, side ved side. Tidligere har ikke religion hatt samme betydning. Men hvis konflikten får fortsette, kan dette få globale koblinger, har seniorforsker Morten Bøås i Nupi uttalt til Dagbladet.

Les Dagbladets leder fra 17. februar: - Situasjonen i Den sentralafrikanske republikk er verre enn man trodde