To frikjent for gruppevoldtekt

Bare én av de tre som var tiltalt for gruppevoldtekt av en 15-åring i Sarpsborg, ble funnet skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (ANB):  20-åringen som ble dømt for voldtekt fikk en straff på tre år og seks måneders fengsel. I tillegg må han betale den 15-årige jenta 100.000 kroner i erstatning.

Selv om retten mente det ikke var grunn til å dømme de andre to for voldtekt, ble de dømt for seksuell omgang med en mindreårig. De fikk fengselsstraffer på halvannet år hver. Til sammen må de betale 50.000 kroner i erstatning, melder NRK.

Ifølge retten var det ikke noe som tydet på at de tre planla å voldta jenta, men at de trodde hun i utgangspunktet ønsket seksuell omgang. Etter hvert kom situasjonen ut av kontroll, og det at jentas bukser var revet av ble tatt som bevis for at 20-åringen voldtok jenta.

– Jentas manglende frivillighet til å ha samleie med de to andre mennene, er ikke tilstrekkelig i seg selv til å karakterisere den seksuelle omgangen som voldtekt, så lenge det ikke foreligger bevis for vold eller trusler, står det i dommen.

Jenta, som nå er 16 år, sier hun sa tydelig nei til sex da hun var i leiligheten med de tre mennene. Hun forklarte at hun ble holdt fast og at hun etter hvert ikke turte gjorde motstand.

Den ene, som ble dømt for seksuell omgang med mindreårige, har bestemt seg for å anke dommen.

Les også: Tre tiltalt for voldtekt

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer