Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To fullsatte busser kolliderte - politi og ambulanser kom ikke fram på E134

Vest politidistrikt: - Ingen skadd, men uoversiktlige forhold.

 RØLDAL KL. 20.05 SØNDAG:  De to vogntogene og de to bussene fra Haukeliekspressen blokkerer fortsatt E134 - i høyre kant. Bare ti minutter etter at dette bildet ble tatt, laver snøen ned igjen. Webkamera: roldal.com.
RØLDAL KL. 20.05 SØNDAG: De to vogntogene og de to bussene fra Haukeliekspressen blokkerer fortsatt E134 - i høyre kant. Bare ti minutter etter at dette bildet ble tatt, laver snøen ned igjen. Webkamera: roldal.com. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anslagsvis 100 passasjerer og andre berørte har ventet på politi og helsepersonell i nærmere en time etter en ulykke på E134 i Håradalen i Røldal etter at to busser og to lastebiler støtte sammen ved 18.30-tiden under svært vanskelige kjøreforhold.

Politiet fikk først melding om at det var to busser og et vogntog som hadde kollidert.

- Vi har seinere fått vite at det var to  og ikke et vogntog.  Begge bussene var fullsatt med pasasjerer, og flere ruter skal ha blitt knust, men ingen skal ha fått fysiske skader. Brannvesenet kom først til ulykkesstedet, mens den først ambulansen kom fram for kort tid siden.

- Politiets patrulje har ennå ikke kommet fram under de svært vanskelige kjøreforholdene med biler i veibanen på alle kanter. Det blåser, føyker snø, er mørkt og det er kuldegrader. Ganske uoversiktlig selv en time etter at vi fikk melding om ulykken, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt til Dagbladet ved 19.30-tiden.

- Det er en semitrailer som har sklidd inn i en ekspressbuss, og så er det en annen trailer som kjørte inn buss nummer to på samme sted, sier vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen i Hordaland til Bergens Tidende.

Politiet oppdaterer på Twitter ved 20-tiden at ingen er skadd. Også en bil var involvert i sammenstøtet i tillegg til de to bussene fra Haukeliekspressen og de to vogntogene.

E134 ved Håradalen er fortsatt stengt på grunn av ulykken ved 20.30-tiden.

- Busspassasjerene har kommet innendørs på Røldalsterassen kafe. Været har svinget fra sol til voldsomt snøvær. Bare i løpet av siste døgn har det kommet minst 80 centimeter snø, sier deriftslederassistent Bjørn Ove Hagen ved Røldal Skiesenter til Dagbladet i kveld.

Ti timer venting
Kollisjonen søndag kveld skjedde bare noen kilometer fra der en lastebil med kjøtt tok fyr i ettermiddag, og skapte ytterligere trafikktrøbbel på en fjellovergang der 400 biler sto i kolonnekø ved Tyrveli bom i Vinje kommune.  Det ga opptil ti timer venting seint søndag ettermiddag

Det er for dårlige værforhold til at luftambulansen kan lette.

Her er oversikten over kjøreforholdene på alle fjelloverganger i Sør-Norge.

Trafikkoperatør i Statens vegvesen region sør, Leif Christensen, sier til NRK at været skaper vanskelige kjøreforhold for alle.

Liten storm
- Det blåser mye, opp i liten storm i kastene. Dessuten er det snø og dårlig sikt, forteller trafikkoperatør i Statens vegvesen sør, Leif Christensen til NRK.

Dermed tar brøytemannskapene med færre biler i kolonnen, de kjører saktere og alt tar lengre tid. Det har vært kolonnekjøring på fjellet siden søndag klokka 10, og køene har gradvis blitt lengre.

- Folk som skal over fjellet må følge med på vær- og føremeldinger. De kan eventuelt ringe 175, sier Christensen. Han understreker hvor viktig det er å ha med nok mat, klær og drivstoff i tilfelle bilistene blir stående timevis i kø.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram