To funnet død - en savnet

Letemannskaper har i hele formiddag lett etter en mann som fortsatt er savnet etter at en fiskebåt forliste i Landegodefjorden ved Bodø i Nordland i natt. Det er svært dårlig vær i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet hadde et mannskap på seks om bord. To er funnet omkommet og tre er funnet i live, den ene av dem sterkt nedkjølt. De tre er brakt til Nordland Sentralsykehus.

Kystvaktskipet «Sture Jøran» leder aksjonen der i alt 15 båter deltar. I tillegg foretar hurtigbåten «Skogøy» søk.

Den forliste fiskebåten ligger på grunn ved Løpsholmen om lag fire nautiske mil fra Bodø. Fartøyet tar inn vann. Det er også sendt ut et dykkerfartøy til området. Havaristen ligger imidlertid skjevt i vannet og garnbruket har falt ut i sjøen. Kombinert med det dårlige været, er det derfor forbundet med en viss fare for dykkere å gå ned.

I tillegg er et Sea King redningshelikopter ute og gjør strandsøk langs øya Landegode som ligger nordvest av Løpsholmen.

Det er fortsatt svært dårlig vær i leteområdet. I formiddag tyknet til med snø og temperaturen var minus to grader.

- Båten var trolig på vei for å fiske sild i Vestfjorden om lag 50 nautiske mil fra Løpsholmen da den havarerte, sier pressetalsmann Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge i Bodø til NTB.

Årsaken til havariet er uklart. Det vil bli avholdt sjøforklaring senere.

Hovedredningssentralen fikk melding om at båten hadde problemer klokka 01.48 i natt. Redningsskøyta «Skuld» gikk umiddelbart ut fra Bodø og et Sea King redningshelikopter fra 330 skvadronen ved Bodø Hovedflystasjon ble samtidig kalt ut.

R/S «Skuld» var ute ved havaristen klokka 02.08. Klokka 02.25 meldte redningsskøyta at tre mann var tatt opp fra en redningsflåte. Alle var i live, men en var sterkt nedkjølt. De tre ble brakt til Nordland Sentralsykehus der de ankom cirka klokka 03.00.

Etter først å ha sett tomme overlevelsesdrakter i sjøen, meldte redningshelikoptret klokka 03.05 at to omkomne var plukket opp.

(NTB>