To funnet døde i charterfly

To menn i 25-årsalderen ble funnet døde i et hemmelig rom i et charterfly i Stockholm i går. De to har trolig gjemt seg i flyet før take-off fra den Dominikanske republikk på torsdag, og flyet har etterpå fraktet turister i flere omganger uten at likene ble oppdaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De døde av surstoffmangel og kulde på 13.000 meters høyde, sier Torben Andersen i flyselskapet Premiair til Aftonbladet.

De to mennene skal ha lidd en fredelig død etterhvert som oksygentilførselen ble gradvis lavere i rommet der de lå.

Etter at flight DK044 fra Kreta landet på Arlanda flyplass i Stockholm i går, skulle danske teknikere under utdanning gå gjennom flyet. Teknikerne fant da de to døde mennene i et hemmelig avlukke i flyet.

Politiet mistenker ikke noe lovbrudd, men går ut ifra at de to mennene forsøkte å forlate hjemlandet sitt. Den ene hadde noen dollarsedler i lommeboka, og politiet sier at dette taler for at de frivillig har tatt plass i rommet i flyet.

Rommet de to likene ble funnet i kontrolleres bare når flyet har totalservice én gang i uka.

- Rommet er to ganger to meter og det er tomt på denne flymodellen. På de større modellene av Airbus sitter det et ekstra støttehjul i dette rommet, sier Andersen i Premiair.

Andersen går ifølge Aftonbladet ut fra at de to har fått hjelp til å ta seg inn i det skjulte rommet.

- Kanskje har de to stakkarene kjøpt plassen av en ansatt på flyplassen, eller kanskje jobbet de selv ved flyplassen i den Dominikanske republikk, sier Andersen.

Flyet står stille på Arlanda mens politiet avslutter sin etterforskning, og ifølge Premiair er det for tidlig å si noe om hva selskapet kommer til å foreta seg videre i saken. Hendelsen har imidlertid fått selskapet til å se over sikkerhetsrutinene i den Dominikanske republikken.