To funnet døde i Oslo

Politiet har funnet to døde personer i Bjerregaardsgate i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Funn på stedet indikerer at de to er døde som følge av en kriminell handling, opplyser Oslo politidistrikt på sine hjemmesider.

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken, og politiet har begynt å spørre de rundt 175 beboerne på hybelhuset på St.Hanshaugen i Oslo.

- Vi står ved starten av en krevende sak, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til NTB. Han sier at han foreløpig ikke har noen teori om hvem som kan ha drept studentene og hvorfor.

Begge de to døde er av asiatisk opprinnelse. Ifølge TV 2 Nyhetene skal det dreie seg om et kjærestepar, hvor jenta ble funnet kvalt og kjæresten skal ha vært påført flere knivstikk. Ifølge NTB skal de to studentene i begynnelsen av 20-åra, ha ligget døde på hybelen i flere dager. Paret kom til Norge i fjor høst.

Begge de døde er sendt til obduksjon, og politiet håper at det kan gi svar på noen av spørsmålene rundt dødsfallene.

- Vi fant to personer døde i leiligheten, sier seksjonssjef Christian Trampe-Ewert i samskipnaden OAS til Dagbladet.no.

To av hans ansatte tok seg inn i leiligheten i dag. De hadde blitt varslet av fetteren til en av de omkomne som var bekymret ettersom han ikke hadde hørt fra vedkommende på en uke.

- Vi trakk oss ut umiddelbart og varslet politiet. Det skjedde midt på dagen i dag, sier Ewert til Dagbladet.no. Han sier at de ikke har noen grunn til å si om det kan være noe kriminelt bak dødsfallene.

Politiet bekrefter

- Det er korrekt, det er funnet to døde mennesker. Vi vet ikke noe om verken alder, kjønn eller nasjonalitet ennå, får Dagbladet.no opplyst ved kriminalvakta.

Kriminalteknikere fra politiet er i leiligheten for å undersøke nærmere.

De døde er funnet i en studentboligen St.Hanshaugens studenthus som eies av Oslo og Akershushøgskolenes Studentsamskipnad. Huset er på 13 etasjer, og har beboere i mindre hybler i 12 av etasjene.

Naboer i samme etasje som de to ble funnet skal ikke ha hørt noe bråk eller lagt merke til noe spesielt, før politiet dukket opp i studenthuset.

Politet foretar akkurat nå avhør på stedet av personer som bor og jobber i studentboligen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Her ble de to funnet omkommet.
<B>STUDENTHUS:</B> Det var i dette store studenthuset i Oslo Sentrum like ved St.Hanshaugen at de to døde ble funnet.
<B>TEKNIKERE:</B> Politiet sendte inn kriminalteknikere til åstedet for å finne ut om det kan ha skjedd noe kriminelt.