To funnet døde på Norefjell

Politiet varsler at de har funnet to personer omkommet på Norefjell. Det kan være de to savnede kvinnelige fysioterapeutene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet setter funnet i sammenheng med de to kvinnene som har vært savnet siden nyttårsaften.

De to personene ble funnet like øst for Høgevarde på Norefjell ved 15-tiden i dag, melder NTB. Mannskaper fra Røde Kors og politiet deltok i letingen sammen med et helikopter fra Hovedredningssentralen. Rundt en time etter at bilen ble funnet, ble to personer funnet fastfrosset like øst for Høgevarde.

De to kvinnene som politiet nå regner med er funnet, har vært savnet siden nyttårsaften da de skulle kjøre bil fra Drammen og til Norefjell. Fra Norefjell skulle de gå på ski til Høgevarde turisthytte, overnatte og returnere dagen etter.

Fant bilen

Politiet opplyser overfor Dagbladet at bilen til de to kvinnene nå er funnet ved Sannumseter på Norefjell. Politiet holder pressekonferanse klokka 16 i dag.

To uavhengige vitner sier de har møtt en dansk og en norsk kvinne på Norefjell nyttårsaften. Politiet mener vitnene trolig har møtt kvinnene som har vært savnet i fem døgn.

De to kvinnene ble meldt savnet etter at de ikke kom tilbake fra en skitur nyttårsaften. Turen skulle etter planen gå til turisthytta Høgevarde på Norefjell, men de to har ikke vært innom denne hytta. Familien til den norske kvinnen mener det må ha tilstøtt dem noe.

Lørdag kveld meldte det seg et vitne som møtte en norsk og en dansktalende kvinne på Tempelseter på Gråfjell, litt sør for Høgevarde turisthytte på ettermiddagen nyttårsaften.

- Natt til søndag meldte det seg et annet vitne som nyttårsaften møtte en dansk og en norsk kvinne i Sandvannseterområdet, omkring en halvtimes skitur fra Tempelsæter, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Ifølge vitnet var kvinnene da på vei ned fra fjellet. Lensmannen i Sigdal lette etter bilen de to brukte på alle parkeringsplassene i nærheten, men fant ingenting, før i dag.

Politiet kommer nå til å lete etter kvinnene innenfor en radius på omkring 35 kilometer rundt Telenor Mobils basestasjon på Sokna. En av de to kvinnene mottok en tekstmelding på telefonen sin i dette området natt til 1. nyttårsdag.

Ansvaret for leteaksjonen er overført til Nordre Buskerud politidistrikt.

(NTB/Dagbladet.no)