Wiltshire i England

To ganger rundt månen for lillebror

Harry (7) har gått, løpt, hoppet og svømt for sin syke lillebror, fordi han elsker ham «til månen og tilbake».

TIL «MÅNEN»: Harry Byrne (7) har gått over 67 mil for å samle inn penger til organisasjoner som hjelper hans syke lillebror. Her går han til skolen ikledd en romdrakt. Foto:
TIL «MÅNEN»: Harry Byrne (7) har gått over 67 mil for å samle inn penger til organisasjoner som hjelper hans syke lillebror. Her går han til skolen ikledd en romdrakt. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En sju år gammel gutt fra Larkhill i Wiltshire i England, og hans familie og venner, har fullført en utfordring man kan beskrive som «ut av denne verden».

De har lagt bak seg en avstand lik to ganger rundt månen. Bakgrunnen er for å samle inn penger til veldedige organisasjoner som støtter hans alvorlig syke lillebror.

Harry Byrne (7) sier at han gjorde det fordi han elsker to år gamle Reuben «til månen og tilbake».

Britiske ITV er blant mediene som har omtalt saken.

67 mil for lillebror

I løpet av en tre måneders periode har Harry gått, løp, hoppet, sprettet, svømt, svingt, syklet og til og med krøpet mot målet.

Mens avstanden rundt månen på rundt 10 921 kilometer var det første målet, oppnådde Harry og hans team over 26 538 kilometer. 7-åringen alene klarte 676 kilometer helt selv.

- De er ustoppelige, skriver familien på Virgin Money Giving, hvor de samler inn penger. Til nå er det samlet inn over 13 000 pund, noe som tilsvarer over 162 000 kroner.

Som en del av innsamlingen tok Harry på seg en rekke av utfordringer. Dette inkluderte blant annet å gå til skolen ikledd en romdrakt og å bestige Mount Snowdon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.