Wiltshire i England

To ganger rundt månen for lillebror

Harry (7) har gått, løpt, hoppet og svømt for sin syke lillebror, fordi han elsker ham «til månen og tilbake».

TIL «MÅNEN»: Harry Byrne (7) har gått over 67 mil for å samle inn penger til organisasjoner som hjelper hans syke lillebror. Her går han til skolen ikledd en romdrakt. Foto:
TIL «MÅNEN»: Harry Byrne (7) har gått over 67 mil for å samle inn penger til organisasjoner som hjelper hans syke lillebror. Her går han til skolen ikledd en romdrakt. Foto: Vis mer
Publisert

En sju år gammel gutt fra Larkhill i Wiltshire i England, og hans familie og venner, har fullført en utfordring man kan beskrive som «ut av denne verden».

De har lagt bak seg en avstand lik to ganger rundt månen. Bakgrunnen er for å samle inn penger til veldedige organisasjoner som støtter hans alvorlig syke lillebror.

Harry Byrne (7) sier at han gjorde det fordi han elsker to år gamle Reuben «til månen og tilbake».

Britiske ITV er blant mediene som har omtalt saken.

67 mil for lillebror

I løpet av en tre måneders periode har Harry gått, løp, hoppet, sprettet, svømt, svingt, syklet og til og med krøpet mot målet.

Mens avstanden rundt månen på rundt 10 921 kilometer var det første målet, oppnådde Harry og hans team over 26 538 kilometer. 7-åringen alene klarte 676 kilometer helt selv.

SJELDENT: Herman er født med en sjelden genfeil, som kalles Stxbp1. På grunn av sykdommen vil han trenge hjelp resten av livet, og han vil mest sannsynlig aldri lære seg å gå eller snakke. Video: Nina Hansen / Dagbladet, Reporter: Sondre Andreas Wedøe Nodland Vis mer

- De er ustoppelige, skriver familien på Virgin Money Giving, hvor de samler inn penger. Til nå er det samlet inn over 13 000 pund, noe som tilsvarer over 162 000 kroner.

Som en del av innsamlingen tok Harry på seg en rekke av utfordringer. Dette inkluderte blant annet å gå til skolen ikledd en romdrakt og å bestige Mount Snowdon.

SISTE TUR: Innsamlingsturene ble avsluttet med en sykkeltur, hvor også Harrys lillebror Reuben var med i en spesiallagd sykkel. Foto: Sophie Byrne / Facebook
SISTE TUR: Innsamlingsturene ble avsluttet med en sykkeltur, hvor også Harrys lillebror Reuben var med i en spesiallagd sykkel. Foto: Sophie Byrne / Facebook Vis mer

Søster døde

På sin siste tur fikk han selskap av lillebroren i en spesialtilpasset sykkel

- Reuben og jeg kom oss to ganger rundt månen. Jeg elsket å ta den siste milen vår sammen på sykkelen. Reuben smilte til og med, skal en smilende Harry sagt ifølge ITV.

To år gamle Reuben har en ekstremt sjelden og livsbegrensende sykdom. Han fikk likevel til å være med på noen av turene.

- Jeg tror Reuben likte å svømme og sykle best. Det var da han var veldig glad, sier Harry ifølge ITV.

Den samme sykdommen hadde også Harrys eldre søster Olivia, som døde for åtte år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer