To GHB-overdoser

Ung kvinne innlagt på sykehus i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stavanger-området opplevde to nye tilfeller av det som mest sannsynlig er GHB-overdoser natt til søndag, melder  Stavanger Aftenblad 

En 24 år gammel kvinne ble lagt inn på Stavanger Universitetssykehus i 02-tiden i natt. Politiet hadde først fått en melding om at kvinnen var slått ned ved utestedet Garman på Skagenkaien i Stavanger.

- Da patruljen kom til stedet, viste det seg at hun ikke var slått ned, men hadde fått i seg et eller annet, som vi mistenker å være GHB, sier operasjonsleder Tone Baustad ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Klokken 04:50 søndag morgen fikk politiet beskjed fra sykehuset at kvinnens tilstand var stabil og at det ikke lenger var fare for livet.

En 21 år gammel kvinne ble halv sju søndag morgen funnet liggende på perrongen på jernbanestasjonen i Sandnes. Også i dette tilfellet mistenker politiet at det er snakk om en GHB-overdose.

- Politi og ambulanse kjørte til stedet, men hun kviknet til raskt og ble vurdert til å være i en slik form at hun ble kjørt hjem, sier Baustad.

Den siste par ukene har det florert med GHB i Stavanger og  Sandnes-området. Så langt er det registrert eller mistanke om GHB-bruk i ti ovedosetilfeller.

Senest fredag natt ble en ung kvinne fraktet til akuttmottaket, etter at hun en drosjesjåfør meldt fra til politiet om at hun var bevisstløs i bilen hans. Også i dette tilfellet mistenker politiet bruk av GHB, men kvinnen kan ikke gjøre rede for hva hun har fått i seg eller hvor det kan ha skjedd.

MANGE OVERDOSER: Det har de siste ukene vært mange overdoser av GHB. I natt var det trolig to til i Rogaland. Illustrasjonsfoto: TRULS BREKKE
MANGE OVERDOSER: Det har de siste ukene vært mange overdoser av GHB. I natt var det trolig to til i Rogaland. Illustrasjonsfoto: TRULS BREKKE Vis mer

Både politi og helsepersonell har advart sterkt mot å bruke stoffet, da det ikke finnes motgift.

For en drøy uke siden døde en mann i Ålesund av en overdose GHB og sist helg døde en 18 år gammel gutt av det samme stoffet. Det er gjort flere beslag av GHB den siste tiden, i hovedsak på sørlandet og vestlandet.