To gisler satt fri i Colombia

En av dem fikk barn med gisseltager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To kvinnelige gisler har blitt satt fri av opprørere i Colombia, melder BBC. De to, Clara Rojas og Consuelo Gonzalez, har sittet som gisler i flere år.

Chavez involvert

Venezuelas president Hugo Chavez har vært involvert i aksjonen og har snakket med kvinnene etter at de ble satt fri. De to ble plukket opp av helikoptre fra Venezuela i en operasjon som ble overvåket av Røde Kors. Det er ventet at de to vil ankomme Venezuela om et par timer.

Fikk barn med geriljasoldat

Den ene kvinnen, Clara Rojas fikk barn med en av gisseltagerne. De to fikk en sønn, Emmanuel, som er tre eller fire år gammel.

Rojas var nærmeste medarbeiderne til den tidligere presidentkandidaten Ingrid Betancourt. De ble begge kidnappet i mars 2002 under valgkamparbeid i et område som sto under geriljaens kontroll.

Planlagt aksjon

Det er den colombianske FARC-geriljaen som har holdt kvinnene som gisler sammen med 50 andre i flere år. De har oppholdt seg på ukjent sted i den colombianske jungelen.

GISSEL I FLERE ÅR: Tidligere visepresidentkandidat Clara Rojas ble kidnappet i 2002. Foto: EPA/Scanpix
GISSEL I FLERE ÅR: Tidligere visepresidentkandidat Clara Rojas ble kidnappet i 2002. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Løslatelsen har vært planlagt i flere uker. Opprinnelig skulle kvinnene hentes i desember, men dette ble avlyst på grunn av uenigheter mellom FARC og myndighetene.

To gisler satt fri i Colombia