To gladsaker om klimaet

Økningen av tigre i India gir håp for andre truede dyrearter. Statsministeren kaller det en historisk bragd. I Etiopia har 350 millioner trær blitt plantet på én dag.

INDISKE TIGRE: I løpet av fire år har Indias tigerbestand økt med 33 prosent. Statsministeren sier økningen er en historisk bragd. Foto: Nichollas Harrison
INDISKE TIGRE: I løpet av fire år har Indias tigerbestand økt med 33 prosent. Statsministeren sier økningen er en historisk bragd. Foto: Nichollas Harrison Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du lei av å lese om triste framtidsscenarioer der klimakrisen virker uunngåelig? Her kommer to gode nyheter som viser handlekraft for å beskytte moder jord og skapningene som tråkker rundt på vår kjære klode.

- Tigeren er blitt et symbol på den skrøpelige eksistens av selv det sterkeste medlem av dyreriket i vår verden, og vi håper inderlig at det vil bli tatt hurtige forholdsregler for å sikre dens overlevelse.

- Vi håper at vi ikke har tatt et siste blikk på dette skjønne dyr i all sin prakt og ære!

Dette ble sagt om Indias nasjonaldyr på 1970-tallet av representanter for Project Tiger, et av de viktigste tiltakene for bevare tigerens status, ifølge Dyrebeskyttelsen.

India har de siste fire åra lagt inn en innsats for å øke bestanden tigre. Nå har innsatsen gitt resultater.

Forskerne har registrert 2967 tigre landet over. For fire år siden var tallet 2226. Statsminister Narendra Modi kaller bestandsøkningen for en historisk bragd og sa at India er det landet med det største og tryggeste habitatet for tigere i verden.

Tallene styrker håpet om å redde den truede arten. Nok en gang gjentar India sin forpliktelse til å beskytte tigrene, sa Modi på mandag, da rapporten ble lagt fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer