To gode venner

For første gang besøker George W. Bush Russland. Førstereisgutten vil møte en annen virkelighet enn den han kjenner best, blant oljemillionærer i Texas. Det ryktes at han leser Dostojevskij.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSKVA (Dagbladet): Når George W. Bush for første gang besøker Russland, gjør han det grundig. Besøket begynte da Bush landet i går kveld, og strekker seg over fire dager. George W. Bush og Vladimir Putin skal underskrive en omfattende nedrustningsavtale, og Putin skal selv vise fram sin praktfulle fødeby St. Petersburg. To middelaldrende menn, som selv omtaler hverandre som venner, skal kaste glans over en strategisk omfavnelse som kan likne et politisk kjærlighetsforhold.

FOR DE HAR FUNNET hverandre, disse politikkens machomenn. Det begynte forsiktig i uanselige og ufarlige Slovenia for et snaut år siden. Det fortsatte i Washington og Texas for et halvt år siden. Da stilte de to i fritidsklær, som to hvilke som helst gutta på tur. Bush hentet sin kollega i pickupen sin, og med Bush ved rattet kjørte de inn i solnedgangen til presidentens ranch, der gresset er grønnere og alliansen sterkere etter terrorangrepet mot USA 11. september. En politisk klisjé var så utvilsomt skapt. Den skal dyrkes videre under Bushs besøk i Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer