POLITIJAKT: Flere enheter fra politiet deltok i jakten på barneranerne på Hasle i ettermiddag. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet
POLITIJAKT: Flere enheter fra politiet deltok i jakten på barneranerne på Hasle i ettermiddag. Foto: Thomas Haarstad / DagbladetVis mer

To gutter anholdt etter barneran i Oslo

Politiet søker fremdeles ransoffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har i ettermiddag lett etter flere gutter i 14-årsalderen etter et mulig barneran på Hasle øst i Oslo. I 18.40-tida opplyser de at to gutter er anholdt.

- Vi påtraff en ung gutt i nærheten av stedet der ranet skal ha skjedd. Han oppførte seg noe atypisk, nervøst, og snakket seg inn i at han visste noe om hendelsen, opplyser operasjonsleder Line Scott til Dagbladet.

I avhør

Gutten ble anholdt og tatt med til krimvakta i Oslo sentrum. Han sitter i kveld i avhør sammen med sine foresatte.

Den andre guttens navn kom fram under politiets etterforskning, og også han er anholdt og sitter i avhør med sine foresatte, opplyser Scott.

Hun opplyser at politiet er rimelig sikre på at det faktisk har skjedd et barneran. De har imidlertid ikke noe ransoffer, siden ingen har meldt seg. Hvem offeret eller ofrene skal være, spriker også noe, ut fra vitnenes forklaringer.

- Det kan være ei jente eller en annen guttegjeng, sier Scott.

Våpenfunn

Ifølge et vitne var barneranerne iført finlandshetter og brukte en kniv. I nærheten av det antatte åstedet i Haslevangen har politiet funnet en kniv, en batong og en bag.

Politiet hadde i utgangspunktet opplysninger om opptil fem gjerningspersoner, men leter i kveld ikke etter flere.

- Vi får se hva som kommer fram i avhørene, sier Scott.

Politiet har lett etter ransofferet eller -ofrene på sykehus og kollektivtrafikken. Scott oppfordrer vedkommende til å melde seg.