Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To gutter hentet opp fra elv i Tyssedal - tilstanden er kritisk

Skal ha ligget seks minutter under vann.

BADET: De to unge guttene skal ha badet i en badekulp i elva Tysso. FOTO: 2400-tipser
BADET: De to unge guttene skal ha badet i en badekulp i elva Tysso. FOTO: 2400-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To gutter ble lørdag formiddag hentet livløse opp fra en elv i Skjeggedal i Tyssedal, og gjenopplivingsforsøk ble foretatt på stedet.

Ifølge NTB er de to brødre. Begge ble sendt til Haukeland universitetssykehus med Sea King-helikopter. Tilstanden deres er kritisk.

- Jeg var i kontakt med Haukeland for halvannen time siden, og da opplyste de at de fremdeles ga dem intensiv behandling, opplyser Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt til Dagbladet like over klokken ti lørdag kveld.

Badet De to guttene er 13 og 14 år gamle og skal ha gått ut for å bade i elva Tysso, på et sted der det er vanlig å bade.

- Alt tyder på at de frivillig har gått uti for å bade. De hadde på seg badebukse og klærne lå pent på land, sier Knappen.

På grunn av strømmen skal de to har blitt dratt litt nedover elva. De ble observert av et annet barn, som oppfattet at de fikk panikk og kom under vann.

- Vedkommende løp og hentet en voksenperson som ringte oss, forteller Knappen.

Kan ha vært under vann i 30 min Politiet i Odda ble varslet og rykket ut. Med seg tok den lokale politipatruljen et tau. Da de ankom stedet var ambulansen allerede på plass.

- De bandt da tauet rundt en av personene i ambulansen og fikk hentet opp guttene fra tre meters dyp, sier Knappen.

- Hvor lang tid har guttene ligget under vann?

- Det er noe uklart, men det kan ha gått litt lenger tid enn vi først trodde på grunn av at personen som så dem måtte få tak i en voksenperson før vi ble varslet. De kan ha vært under vann i opptil en halvtime.

Tilknyttet asylmottak Klokka 13.41 ble politiet varslet om at de to guttene var observert i elva og at de holdt på å gå under. Klokka 13.57 var de hentet opp.

De to guttene har tilknytning til et asylmottak i området. Foreldrene er varslet og dro i ettermiddag til sykehuset.

Saken oppdateres


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!