To gutter innbrakt etter storbrann

Ålesund (NTB): To gutter under 15 år var torsdag i samtaler med politiet i forbindelse med brannen i Kirkegata i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge guttene har fortalt politiet at de ved 17-tiden onsdag var i bakgården og inne i Ole Røe-huset i Kirkegata i Ålesund. Der lekte de med en lighter og en sprayboks med myggspray. Politiinspektør Ingar Bøen ved Sunnmøre politidistrikt sier at kombinasjonen av lighteren og sprayboksen blir som en flammekaster.

- Vi regner det som sannsynlig at det var de to guttenes uforsiktige lek som ved et uhell var årsaken til brannen. Det er ingenting som tyder på at guttene hadde til hensikt å tenne på en brann. Hvis den videre etterforskning fastslår dette, vil saken bli henlagt fra politiets side på grunn av guttenes unge alder. Det er derfor ikke snakk om noen straffeforfølgning, sier Ingar Bøen.

Visste ikke

Begge guttene sier de forlot stedet ved 17.30-tiden uten å vite at det var oppstått en brann.

Det var opplysninger fra flere personer som satte politiet på sporet av de to guttene. Sammen med sine foresatte var de i samtale med politiet torsdag. Det er ennå uklart om disse samtalene skal fortsette fredag.

Bøen vil ikke opplyse om guttenes nøyaktige alder - bare at de er skolegutter under 15 år. Han opplyser at de er fra Ålesund og at de ikke har hatt noe med politiet å gjøre tidligere.

Ni hus berørt

I alt ble ni hus berørt av brannen i Ålesund onsdag kveld. Brannen oppsto i det ubebodde trehuset Ole Røe-huset. Både dette huset og nabohuset, Kirkegata 36, ble totalskadd i brannen. Sju andre hus i nabolaget fikk mindre skader. I alt ble 72 personer evakuert under storbrannen i Ålesund onsdag kveld.

Brannen utviklet seg med eksplosiv fart.

- Et videoopptak viser at det tok seks minutter fra den første flammen slo ut av et vindu i Ole Røe-huset til hele huset var overtent. Heldigvis var det vindstille i Ålesund da brannen oppsto. Dersom det hadde vært kraftig vind fra sørvest kunne det gått alldeles galt, sier avdelingsleder Frode Asbjørnsen ved etterforskningsavdelingen på Ålesund politistasjon.