To gutter pågrepet

Mistenkt for å ha befølt jente (14) på Norway Cup. Kyvåg er lettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har hentet inn to gutter som de tror antastet Norway Cup-jenta (14) i natt. De har innrømmet å ha vært på Nordstrand skole i det aktuelle tidsrommet.


- Vi har pågrepet to gutter som vi ønsker å snakke med, og de er på vei i politibilen til avhør nå, sier stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, til Dagbladet.no.

De to guttene, begge født i 1989, ble pågrepet på bopel, i distriktet til Manglerud politidistrikt. De var ikke Norway Cup-deltakere.

- Det var signalementer og lokal kunnskap om barn og unge i vårt område som gjorde at vi hadde en viss peiling på hvem det kunne være, sier stasjonssjefen.

Guttene hadde ifølge Smedsrud vært på fest i området før de tok seg inn i skolebygningen.

Smedsrud forteller at jenta har det etter forholdene bra.

- Det går bra med jenta. Ingen liker at slikt skjer, men saken løste seg greit. Guttene gikk da jentene sa de ville kontakte de voksne. Nå håper vi saken ikke blir hausset opp så mye at det går utover trivselen til cup-deltakerne, sier Gro Smedsrud.

Befølt i søvne

Den fornærmede jenta overnatter i et klasserom på Nordstrand skole mens hun deltar i cupen med laget sitt.

I natt våknet hun av at to unge, berusede gutter befølte henne på brystene.

- Jenta våknet og både hun og flere andre så guttene løpe ut. Hun betegner dem som unge og ruset, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Grethe Løland til Dagbladet.no.

Laget til jenta er fra et sted sør i Midt-Norge.

Det var på et tidspunkt uklart om flere av jentene på laget ble antastet, men det er nå brakt på det rene at det dreier seg om en fornærmet. Det er også uklart om de fornærmede ble befølt andre steder på kroppen. Totalt var det 14 jenter på klasserommet.

Guttene ga jenta de antastet opplysninger som gjorde at politiet hadde spor å gå etter. De fikk også gode signalement.

Politiet sendte en patrulje til skolen i natt for å prate med jenta. Det ble levert inn en anmeldelse i hennes navn til Manglerud politistasjon.

Styrker ikke vaktholdet

Politiet bekreftet tidligere i dag overfor Dagbladet.no at de ville styrke vaktholdet ved skolen for at fotballspillerne skulle føle seg trygge. Men det blir nå avlyst.

- Det er ikke sannsynlig at vi skjerper et vakthold vi allerede er fornøyd med, når noe slikt skjer én gang i løpet av åtte år og vi har 30 000 deltakere hvert år. Vi hadde gjort det dersom guttene ikke var blitt tatt, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.no

Han er svært lettet over at de to er pågrepet, og roser politiet.

- Politiet har gjort mer enn hva vi kunne forvente. Slike ting skjer ukentlig på t-banen, så det de har gjort i denne saken er svært betryggende, sier Kyvåg.

Han beklaget i dag det som skjedde med jenta og lovet at Norway Cup vil støtte opp om henne.

- Det er ytterst beklagelig. I en slik sak gjør vi det som er mulig for de skadelidende. Vi tar hånd om lagvenninnene og klubben. Om jentas foreldre ønsker å komme til Oslo, så ordner vi det. Hvis laget ønsker å utsette kamper er det også greit, sa Kyvåg til Dagbladet.no.

Frode Kyvåg har hele tiden presisert at vaktholdet ved overnattingsskolene er bra.

- Det har ikke vært noen svikt i vaktholdsrutinene. Men det at to fremmede klarer å ta seg inn, skal ikke skje. Det gir oss ytterligere ambisjoner om å være flinke i fremtiden. På den annen side kan slikt skje på t-banen også, sier Norway Cup-generalen.

Blir meldt til barnevernet

Det er foreløpig uklart om guttene blir siktet.

- Uansett blir det en sak som barnevernet blir varslet om, sier Smedsrud.

NORDSTRAND SKOLE: Minst en Norway Cup-deltaker ble befølt mens hun overnattet med laget sitt på denne skolen.