To gutter tatt inn til avhør

HAUGESUND: Politiet i Haugesund har tatt inn to gutter til avhør etter trusselmeldinger på Gard barneskoles internettside i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet klarte i dag å spore opp datamaskinenen til de to guttene. Begge er under 16 år. Politiet ønsker ikke å opplyse om hvem de er, eller om de har noen tilknytning til Gard barneskole. De to guttene sitter i ettermiddag hos politiet i Haugesund og blir forhørt om sin befatning med to internettmeldingene. Det er ikke kjent om de to har tilstått forholdet.

Tilsammen tre meldinger med trusler om å brenne og sprenge Gard skole er lagt ut på skolens egen hjemmeside. Den første ble lagt inn i helgen, de to neste ble lagt ut der i dag. Det er de to dagsferske meldingene politiet mistenker guttene for å stå bak. Den ene meldingen er signert «Psycho» og den andre er signert «Bombemannen».

Leter etter sammenheng

- Vi mistenker guttene for å ha skrevet hver sin melding på internett, men vi kan foreløpig ikke knytte dem opp mot den første meldingen som ble skrevet i helgen, sier politijurist Odd Arild Helland til Dagbladet.no.

Politiet skal nå undersøke om de to unge guttene kan stå bak plasseringen av den mistenkelige bombelignende esken som ble funnet på Gard barneskole i Haugesund i morges.

Foreldre til de to guttene er orientert om forholdene sønnene deres er mistenkt for.