Mann skutt av politiet

To har status som mistenkt

To polititjenestepersoner har status som mistenkt etter at en mann ble skutt og drept av politiet. Spesialenheten har tatt våpen-beslag.

SKUTT: En mann i 30-årene døde av skadene etter å ha blitt skutt av politiet på Bolkesjø i Telemark. Spesialenheten etterforsker nå saken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag ble en mann i 30-åra skutt og drept av politiet ved det nedlagte turisthotellet ved Bolkesjø i Notodden.

Spesialenheten etterforsker saken.

Fungerende leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten, Helle Gulseth, forteller at de er i en innledende fase av etterforskningen og jobber med å kartlegge hendelsesforløpet.

- Det er to personer som har status som mistenkt. Begge ble avhørt i går kveld/natt. Vi fortsetter med avhør av tjenestepersoner og vitner i dag, sier hun.

Spesialenheten har tatt beslag i tjenestevåpen tilhørende politiet.

- Det er gjort beslag av skytevåpen, men jeg kan ikke kommentere hva slags type eller hvor mange, sier hun.

SKUTT AV POLITIET: Ordfører i Notodden kommune, Gry Fuglestveit, vil tilby kriseteam til involverte etter at en mann ble skutt av politiet tirsdag ettermiddag. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer

Kan ikke kommentere skudd

Hun kan av hensyn til etterforskningen ikke kommentere hvor mange skudd som ble avfyrt, eller om det ble avfyrt varselskudd. Gulseth kan heller ikke si noe om mannens tidligere straffehistorikk.

Politimester Ole Bredrup Sæverud fortalte Dagbladet onsdag morgen at to politipatruljer - fire betjenter - ble sendt til stedet etter melding om at mannen oppførte seg truende. Det er uklart om en av patruljene kom fram litt seinere.

Gulseth kan ikke bekrefte om mannen hadde en øks da politiet kom på stedet, slik vitner har beskrevet.

- Prioritert sak

Det er for tidlig å si noe om hva polititjenestepersonene har sagt i avhør, forklarer hun.

Gulseth forklarer at det er en prioritert sak når noen dør som følge av tjenestehandlinger av politiet.

Spesialenheten får bistand fra Kripos på åstedet. De har vært på stedet i natt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer