To hardt skadd etter skuddveksling

FARSUND (Dagbladet): Den førtidspensjonerte sjøkapteinen (58) ble grytidlig i dag oppsøkt av sin stesønn og en av hans kamerater i eneboligen han leier på Heiastranda ca. fire kilometer vest for Farsund sentrum. Stesønnen prøvde å trenge seg inn i huset, og det oppsto skuddveksling. 58-åringen ble truffet av et skudd i tinningen og to skudd i skulderen. Stesønnen ble rammet av ett skudd som traff ham to centimeter under venstre brystvorte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to skal ha skutt på hverandre med en revolver.

Skuddene falt få kilometer fra Knivsland skytebane der seks personer ble skutt i august 1989. Fire av ofrene ble drept.

Politiet nølte ikke med å slå alarm da meldingen kom inn klokka 07.43. Alle tilgjengelige tjenestemenn ble bevæpnet og sendt ut til eneboligen. Situasjonen var en stund uavklart og politiet sperret av et større område.

58-åringen ble like etter klokka 09.00 fraktet bort i luftambulansen. Han ble i første omgang fløyet til Vest-Agder sentralsykehus i Kristiansand. Etter en rask undersøkelse ble det konstatert at hodeskadene var så omfattende at han måtte bringes videre til Ullevål sykehus i Oslo.

58-åringen var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehuset i Kristiansand. Både ved avreisen i Farsund og ankomsten i Kristiansand snakket helsepersonellet rolig til ham og forsikret at «dette skal gå bra».

Mannens tilstand blir i kveld beskrevet som alvorlig, men stabil. 58-åringen er operert for skader i hode, ansikt og bryst.

Stesønnen ble tatt hånd om av ambulansepersonell som kjørte ham til Vest-Agder sentralsykehus. Såvidt Dagbladet forstår rammet skuddet ham slik at den venstre lungen ble punktert. Han skal ikke være truffet i hjertet. Mannen ble operert for bryst- og bukskader, og tilstanden hans i kveld blir av ledelsen ved akuttavdelingen betegnet som stabil.

- Han er utenfor livsfare, opplyser assistentlege Trond Jørgensen til Dagbladet.no.

58-åringen, som opprinnelig er fra Ålesund, har bodd i Farsund siden han for en stund siden ble oppsagt fra kaptein-jobben i et Bergens-rederi. Mannen hadde natt til i dag vært sammen med gode venner i Farsund. Etter skuddvekslingen ringte han selv til en av disse vennene og ba om hjelp. «Eg er skoten i hovedet,» var den dramatiske beskjeden han ga.

Åstedet ble i ettermiddag undersøkt av teknikere fra Vest-Agder politidistrikt. Inngangspartiet i eneboligen bærer tydelig preg av kamp. Det er knust vinduer både i inngangsdøra og i rutene ved siden av.

Utenfor ligger et par sko, en istykkerrevet persienne og rester av treverk.

Politiet sikret seg også avtrykk av hjulsporene til den røde Skodaen som ble brukt da stesønnen ankom.

- Bakgrunnen for skyteepisoden er ennå ikke klar, sier lensmann i Farsund, Kåre Undheim til Dagbladet.no i kveld.

<B>BEVÆPNET: Det var stort politioppbud rundt åstedet for hendelsen.
<B>HARDT SKADD: </B>58-åringen ble truffet i hodet og ble fraktet til sykehus med ambulansehelikopter.
LEDER ETTERFORSKNINGEN: - Bakgrunnen for skyteepisoden er ennå ikke klar, sier lensmann Kåre Undheim.
UNDERSØKER: Kriminalteknikere undersøker stedet der skyteepisoden fant sted.