Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To hatter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • TV2 har kjøpt fem prosent av aksjene i fotball-laget Brann. Det er naturligvis greit nok som investering for hvilken som helst kapitalist, ja kanskje til og med såpass usikker at det er knyttet en smule spenning til den. Vi innser også at TV2 med sin base i Bergen ser det som ønskelig å koble seg opp mot andre aktiviteter som er sterkt knyttet til byen.
  • På den annen side er det også klart at TV2 med sitt eierskap i fotballklubben kommer i en uheldig posisjon redaksjonelt. Det vil unektelig måtte spørres om det er eieren TV2 eller massemediet TV2 som lager reportasjene om Brann enten det handler om idrett eller om Branns forretningsmessige disposisjoner. TV2-ledelsen avfeier slike problemstillinger som irrelevante. De sier at det er journalistiske hensyn som ligger til grunn for reportasjene. Men seerne vil ikke kunne se hvilke hatter reporterne har på. Det kan gå ut over troverdigheten. Det er TV2s problem når det knyttes slike kommersielle bånd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!