To henrettelser i USA

Gjennomført torsdag kveld etter at ankene ble avvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To menn er henrettet i USA. 50 år gamle Michael Eggers var dømt for drap på sjefen sin på et omreisende tivoli, mens Carlton Gary drepte tre kvinner.

Begge henrettelsene ble gjennomført torsdag kveld etter at alle forsøk på å anke ble avvist.

Michael Eggers ble henrettet med giftsprøyte i et fengsel sørvest i Alabama. 50-åringen sa ingenting før han fikk sprøyten, men ga tommel opp til venner og familie idet prosessen startet.

Tivoliansatt

Ifølge påtalemyndigheten innrømmet Eggers å ha kvalt arbeidsgiveren sin, Bennie Francis Murray, i år 2000. Dette skal ha skjedd i forbindelse med en krangel etter at Murray hadde gitt ham jobb på et omreisende tivoli.

Etter en uenighet med forsvarerne i 2016, droppet Eggers alle ankene sine og ba om at henrettelsen ble gjennomført innen kort tid. Advokatene mente Eggers var psykisk syk og prøvde mot hans egen vilje å få høyesterett til å gripe inn, uten å vinne fram.

Før henrettelsen ba 50-åringen om at ingen advokater skulle få besøke ham eller bevitne henrettelsen.

Strømpekveler henrettet

Den andre henrettelsen skjedde i Georgia. 67 år gamle Carlton Gary har innrømmet at han drepte tre eldre kvinner i 1977, men påtalemyndigheten mente han sto bak opp til sju drap.

Kvinnene ble funnet kraftig forslått, voldtatt og kvalt – i flere tilfeller med sine egne strømpebukser. Han fikk derfor tilnavnet «strømpekveleren».

Gary ble pågrepet i 1984. Også han ble henrettet med giftsprøyte.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer