To henrettet i Kina for terror før OL

- Var anklaget for angrep mot kinesisk politi.

ADVARTE MOT TERROR: Kinesisk politi oppfordret publikum til å rapportere opplysninger om terrorangrep som forberedes mot OL i Beijing. Store pengesummer ble lovet i belønning. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ADVARTE MOT TERROR: Kinesisk politi oppfordret publikum til å rapportere opplysninger om terrorangrep som forberedes mot OL i Beijing. Store pengesummer ble lovet i belønning. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To personer som var anklaget for et storstilt angrep mot kinesisk politi like før OL i Beijing, er henrettet i provinsen Xinjiang nordvest i Kina, ifølge kinesisk presse.

De to tilhørte begge uigurbefolkningen, en muslimsk folkegruppe som menneskerettseksperter mener opplever omfattende undertrykkelse fra kinesiske myndigheter.

I alt 17 mennesker ble drept og 15 såret i angrepet som fant sted i begynnelsen av august, bare fire dager før OL i Beijing startet, ifølge det offisielle kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

De to angriperne kastet sprengstoff mot politifolk i byen Kashgar. Under angrepet ble det også brukt en lastebil til å kjøre ned joggende politifolk.

NTB

 

FUGLEREDET FERDIG: Fjorårets OL i Beijing blir karakterisert som tidenes beste.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FUGLEREDET FERDIG: Fjorårets OL i Beijing blir karakterisert som tidenes beste. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer