To hjelpearbeidere satt fri i Somalia

Ble bortført for ni dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To europeiske ansatte i hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser er satt fri etter at de ble bortført i Somalia for ni dager siden.

- Familiene er underrettet, og de er selvfølgelig fra seg av lykke. Vi jobber nå på spreng med å få de to ansatte tilbake til sine familier og venner så snart som mulig. De får også hjelp for å bearbeide det som har skjedd, sier den norske sykepleieren og feltarbeideren Dag Horntvedt, som siden kidnappingen har fungert som Leger Uten Grensers landansvarlig i Somalia. Han har ledet arbeidet med å få løslatt de to hjelpearbeiderne.

De to som ble bortført - en belgisk lege og en hollandsk sykepleier - ble bortført 19. april av væpnede menn i Bakol i det sørlige Somalia, der de utførte en ernæringsundersøkelse.

- Løslatelsen av våre kollegaer ble mulig ved hjelp av en imponerende støtte fra lokalsamfunnet og ledere i Bakol- og Bay-regionene, så vel som andre deler av Somalia, forklarer Horntvedt i en pressemelding.

Somalia er et av verdens farligste steder for hjelpearbeidere. Bortføringer er utbredt, men kidnapperne pleier å behandle gislene pent i håp om å få løsepenger for dem. (©NTB)