To hjelpearbeidere skutt og drept

To hjelpearbeidere fra Røde Kors er drept i kampene ved den palestinske flyktningleiren Nahr al-Bared nord i Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For første gang har to hjelpearbeidere blitt drept i kampene ved den palestinske flyktningleiren Nahr al-Bared nord i Libanon.

De to hjelpearbeiderne arbeidet for palestinsk Røde Halvmåne. Angrepet skjedde ved leirens nordlige inngang, og bilen de to satt i, ble truffet av skudd eller en granat, opplyser en kilde i libanesisk Røde Kors. En tredje hjelpearbeider ble alvorlig såret. Angrepet skal ha kommet fra innsiden av leiren, men opplysningene er ikke bekreftet.

Samme dag ble en libanesisk regjeringssoldat skutt og drept, trolig av et medlem av den ytterliggående al-Qaida inspirerte gruppe Fatah al-Islam, som har forskanset seg inne leiren.

Det er kommet motstridende meldinger om omstendighetene rundt drapet på de to Røde Halvmåne-arbeiderne. Enkelte kilder sier de ble drept da de forsøkte å evakuere sivile fra leiren, mens andre sier at de eskorterte en religiøs leder som fungerer som megler i konflikten, sjeik Mohammad al-Hajj. Han skal ha blitt såret i beinet. En talsmann for Fatah al-Islam sier at han hadde konstruktive samtaler med mekleren al-Hajj tidligere på dagen.

Også regjeringssoldater ble truffet under angrepet, opplyser libanesiske tjenestemenn som ønsker å være anonyme.

Kampene mellom den ytterliggående gruppa Fatah al-Islam og libanesiske soldater har pågått siden 20. mai. Så langt er over 130 mennesker drept. Mer enn 3.000 innbyggere av opprinnelig 31.000 oppholder seg fortsatt i leiren.

Søndag evakuerte hjelpearbeidere 250 personer fra Nahr al-Bared leiren. I alt 17 personer ble drept under kampene i helgen.

(NTB)

17 DREPT VED FLYKTNINGELEIER: Minst 17 personer, inkludert to hjelpearbeidere er drept i løpet av de siste dagene i kamper mellom ytterligående muslimsk gruppe og libanesiske styrker. Foto: JINAN NOUR AL-DUNIA/AFP/SCANPIX.
17 DREPT VED FLYKTNINGELEIER: Minst 17 personer, inkludert to hjelpearbeidere er drept i løpet av de siste dagene i kamper mellom ytterligående muslimsk gruppe og libanesiske styrker. Foto: JINAN NOUR AL-DUNIA/AFP/SCANPIX. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer