Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To hjul løsnet fra traileren og rullet i full fart over veibanen

- Det er trist og dypt beklagelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg snakket med sjefen min i telefonen da jeg plutselig så et hjul komme rett mot meg, sier Petter Sirevåg til Dagbladet.

Hjulet trillet av fra en DVS-trailer på E39, to kilometer sør for Mandal, klokken 13.00 på tirsdag.

Se video av den farlige situasjonen øverst i saken!

Ryddet selv Sirevåg mener han opplever farlige situasjoner i trafikken nesten hver dag. Derfor har han satt inn et kamera i bilen.

- En annen sjåfør, som lå bak traileren, fortalte at traileren hadde mistet et dekk noen kilometer før. Jeg tror ikke trailersjåføren merket noe, sier Sirevåg.

Han stoppet bilen og sier han ryddet veien for en stor skjerm og deler som hadde falt av lastebilen.

Norskregistrert trailer Administrerende direktør i DSV, Jesper Skjærris, bekrefter overfor Dagbladet at to hjul, såkalt tvillingmonterte hjul, falt av traileren som kjører forbi i videoen.

- Det er trist og dypt beklagelig at dette skjer. Det bør ikke skje, sier Skjærris som har sett videoen og undersøkt saken.

Vogntoget er fra 2008 og er ifølge direktøren i tipp topp stand. Det eies av en underleverandør i Arendal, som er selv ansvarlig for at rutiner følges.

- Men vi har krav og standarder mot leverandører som skal overholdes, sier han.

Årsaken til at dekkene løsnet er ikke klar.

- Dette blir bare spekulasjoner, men det kan være det har skjedd en rutinesvikt når det gjelder å stramme dekkene etter dekkskifte. Vi skal følge opp saken videre, sier han.

- Stoppet vogntoget DSV har avtaler med underleverandørene om at vogntogene er i forskriftsmessig stand og at rutiner i forbindelse med vedlikehold følges.

- Jeg tror sjåføren stoppet umiddelbart. Og jeg mener han tok med seg hjulene som løsnet fra vogntoget. Vi kommer til å prate med ham.

- At hjul løsner kan absolutt være farlig, og det positive i denne saken er at det ikke skjedde noe skade, sier Skjærris.

Hele Norges coronakart