To Høyre-statsråder flagget nei til OL

Dermed måtte statsminister Erna Solberg ha avgjort OL-spørsmålet med sin dobbeltstemme i regjeringen.

OL-DRAMA: Høyre-leder og statsminister Erna Solberg på vei inn til det som ble et høydramatisk møte i partiets stortingsgruppe. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OL-DRAMA: Høyre-leder og statsminister Erna Solberg på vei inn til det som ble et høydramatisk møte i partiets stortingsgruppe. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under gårsdagens dramatiske møte i Høyres stortingsgruppe, der OL-drømmen fikk sitt endelige banesår, var også partiets statsråder og statsminister Erna Solberg selv til stede.

Etter det Dagbladet får opplyst, tok både kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og fiskeriminister Elisabeth Aspaker ordet og opplyste at de sto på et nei-standpunkt.

Sammen med Fremskrittspartiets sju statsråder ville de to Høyre-statsrådene dermed ha sørget for at regjeringen ble delt på midten i OL-spørsmålet.

Statsminister Erna Solberg hadde da havnet i den umulige situasjonen at hun måtte ha trumfet gjennom en OL-garanti med sin dobbeltstemme.

Ryddig debatt Ifølge kilder i Høyres stortingsgruppe foregikk behandlingen av den vanskelige OL-saken ryddig og anstendig, der parlamentarisk leder Trond Helleland roses for god møteledelse.LES OGSÅ: Her banker Høyre spikeren i OL-kista

Samtlige 47 tilstedeværende stortingsrepresentanter fikk anledning til å argumentere for sitt syn før partileder Erna Solberg holdt et avsluttende innlegg.

- Vi hadde en bred debatt. Og når alle fikk sagt sitt, så var ikke engasjementet så sterkt hos dem som var for OL, sier Laila Davidsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer