To hus tatt av ras i Arendal

To hus raste i dag tidlig ut i Strømsbuveien i Arendal sentrum. Årsaken er trolig byggearbeid i området, og kraftig regn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En drosjesjåfør varslet politiet i Arendal om raset klokka 05.15 i dag tidlig. Husene som har rast ut ligger i Strømsbuveien i sentrum av Arendal, et knapt minutts gange fra landemerket Pollen.

- Så langt vi har undersøkt, ser det ikke ut til å være noen personskader, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no klokka 07.15.

- Vi har lett i området, og vært over rasstedet med helikopter, og ingenting tyder på at noen er skadd. Men vi kan ennå ikke helt utelukke at det har vært en fotgjenger eller syklist på veien idet raset gikk, legger han til.

To hus

Rasulykken skjedde så tidlig at folk i området fortsatt lå og sov. Politiet jobber ennå med å få oversikt over rasstedet, men det er på det rene at to hus ble rammet av raset.

- I det ene huset er hele badet, som lå i et tilbygg, borte. I tillegg er også deler av et annet hus tatt av raset, sier Solås.

Den gamle veistrekningen Strømsbuveien ligger i ei åsside av byen, og er stengt for biltrafikk for andre enn beboerne. Husene står på steingrunn. Like nedenfor pågår det for tiden bygge- og sprengningsarbeider.

Sprengningsarbeid

Kjøpesenteret Arena Butikksenter er under massiv utbygging, og politiet tror utbyggingen kombinert med kraftig regn kan være en forklaring til raset.

Sentereier Johnny Sørbøe sier til Dagbladet.no at han ikke har hørt om raset, og at han av den grunn ikke kan kommentere om utbyggingen kan ha medvirket til at husene har rast ut.

Det er Nordic Construction Company (NCC) som står for selve utbyggingen.

- Vi har folk på stedet, og dessuten reiser vi nedover nå. Vi må skaffe oss en oversikt over hva som har skjedd. Utover det har vi ingen kommentar, sier informasjonssjef Øyvind Kvaal i NCC til Dagbladet.no.

Rett ved siden av Arena-senteret bygger Arendal kommune nytt kulturhus.

Evakuert

Til sammen 13 beboere fra åtte hus i Strømsbuveien er nå evakuert, av frykt for at mer av veien skal rase ut.

- I overkant av 30 meter av veien er borte. Det er fare for at mer kan rase ut, sier Solås til Dagbladet.no.

Ifølge politiet er flesteparten av de evakuerte fraktet til et hotell i Arendal, mens noen har tatt inn hos familie og venner.

- Vi må først undersøke faren for flere ras. De evakuerte har foreløpig fått beskjed om å vente inntil de får nærmere beskjed, sier Solås.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

RASTE UT: To hus ble helt eller delvis tatt av raset i morgentimene i dag.