PROTESTER: Det har vært mange protester etter de mange og stygge voldtektssakene i India, her fra Kolkata i fjor. Foto: AFP / Dibyangshu SARKAR / NTB Scanpix
PROTESTER: Det har vært mange protester etter de mange og stygge voldtektssakene i India, her fra Kolkata i fjor. Foto: AFP / Dibyangshu SARKAR / NTB ScanpixVis mer

To indiske jenter (14 og 15) gjengvoldtatt og funnet hengt

Politiet handlet først etter store protester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To jenter (14 og 15 år) er ifølge indisk politi utsatt for gjengvoldtekt og funnet hengt fra et tre.

Ifølge nyhetsbyrået AP er de to søstre, mens BBC og Times of India melder at de er søskenbarn. De to var bosatt i en liten landsby nord i landet.

Tre menn er arrestert, og politiet søker etter ytterligere to menn, melder AP. Ifølge BBC er én mann siktet for drap.

Flere arrestert Jentene ble funnet i et tre, noen timer etter at de forsvant fra landsbyen. De to hadde trolig gått inn i skogen for å gå på do.

Obduksjonen viser at de to ble voldtatt før de døde, sier politiinspektør Atul Saxena til AP.

De tre mennene ble arrestert etter at sinte landsbybeboere sperret av en hovedvei i nærheten av landsbyen, i protest mot politiets angivelige manglende vilje til å etterforske saken. Politimesteren i området er suspendert, fordi han ikke handlet umiddelbart etter at jentene ble meldt savnet.

- Vi etterforsker fortsatt hvordan de forsvant og hva som skjedde, sier Saxena.

Døde Det har vært stor internasjonal oppmerksomhet knyttet til de mange voldtektene i India, særlig etter at en 23 år gammel kvinne døde etter at hun ble gjengvoldtatt i i over 40 minutter ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi. Fire menn ble i etterkant dømt til døden.

Gjengvoldtekten og drapet skapte avsky over hele India og førte til flere uker med demonstrasjoner mot seksualisert vold og for styrking av kvinnenes rettigheter.

Ifølge CNN skjer det en voldtekt hvert 22. minutt i det enorme landet. I tillegg antas mørketallene å være store.

I juli i fjor ble åtte indiske menn pågrepet for å ha gruppevoldtatt fire skolejenter. Noen måneder tidligere var ei fem år gammel jente blitt voldtatt av en nabo.

Stort problem
De mange voldtektssakene i landet har også hatt konsekvenser for turismen. Antallet kvinnelige turister sank med 35 prosent i månedene etter voldtekten av studenten, ifølge en undersøkelse.

I enkelte indiske byer er det egne tog for kvinner, for at de skal slippe trakassering, uønsket atferd og overgrep.