ÅPNET ILD:  En mann kjørte i formiddag inn på et torg i Firenze i Italia og åpnet ild mot en gruppe gateselgere. Arkivfoto: Geir Bølstad
ÅPNET ILD: En mann kjørte i formiddag inn på et torg i Firenze i Italia og åpnet ild mot en gruppe gateselgere. Arkivfoto: Geir BølstadVis mer

To innvandrere drept av høyreekstrem forfatter

Åpnet ild mot afrikanske gateselgere i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En italienske høyreekstrem skjøt og drepte to senegalesiske innvandrere i sentrum av Firenze tirsdag, melder italienske medier.

En mann kjørte tirsdag formiddag inn på et torg i byen og åpnet ild mot en gruppe afrikanske gateselgere.

To av gateselgerne ble drept, mens en tredje ble alvorlig såret, ifølge nyhetsbyrået AFP. Gjerningsmannen skal så ha reist til et marked i sentrum av byen hvor han såret ytterligere to personer. Mannen ble til slutt skutt og drept, men det er usikkert hvorvidt han skjøt seg selv eller om det var politiet som drepte ham.

Italienske medier melder at det er Gianluca Casseri, en middelaldrende forfatter, som er gjerningsmannen. Ifølge nyhetsbyrået ANSA har han deltatt på demonstrasjoner arrangert av høyreekstreme grupper.

Omkring 200 senegalesiske gateselgere demonstrerte spontant i sentrum av byen etter angrepet og ropte at mannen var rasist.

(NTB)