To innvandrerkiosker påtent

I løpet av ett døgn ble en restaurant i Øvre Eiker og et gatekjøkken i Haugesund forsøkt ødelagt med brannbomber. Begge stedene drives av innvandrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ble skadd i de to angrepene, og forsøkene på ildspåsettelse medførte heller ikke store materielle skader.

Rett utenfor Haugesund sentrum ble en molotovcocktail kastet inn i et gatekjøkken ved 01.55-tiden natt til søndag. Gatekjøkkenet drives av en innvandrer.

Politiet ønsket overfor NTB ikke å spekulere i om brannstiftelsen var rasistisk motivert.

Bensinkanner

Omtrent et døgn tidligere, ved 02.30-tiden natt til lørdag, var det restauranten Asia House i Vestfossen i Buskerud det gikk ut over. En bil stanset utenfor restauranten, to maskerte menn steg ut og knuste to av vinduene i restauranten med murstein. Deretter kastet de inn tre åpne bensinkanner, melder dt.no.

De to mennene lyktes ikke i å sette fyr på bensinen. Mannen som driver restauranten, var fortsatt på jobb i lokalet og stormet ut på gaten. Der så han de to mennene stikke av gårde i en mørk bil.

Uklart motiv

Politiet kan ikke si hvorvidt forsøket på brannstiftelse var rasistisk motivert.

- Vi har tenkt den tanken, men foreløpig er det veldig usikkert hva som var motivet for handlingen, sier lensmannsbetjent Johnny Haugen i Øvre Eiker til NTB.

Innehaveren av restauranten har forklart at han ikke har hatt uoverensstemmelser med noen, og at det heller ikke skal ha vært kranglete gjester i restauranten forut for hendelsen.

Politiet i Haugesund og Øvre Eiker hadde søndag formiddag ennå ikke koblet de to sakene opp mot hverandre, men antydet overfor aftenposten.no at det kan bli aktuelt å utveksle informasjon.

Kripos undersøker spor

Politiet har sikret seg gjenstander, som bensinkanner og en lighter, som ble liggende igjen etter angrepet på restauranten. Disse er kjørt til Kripos for å få undersøkt fingeravtrykk som kan ha blitt avsatt på gjenstandene.

En Ford Escort ble funnet utbrent i nærheten av Vestfossen rett etter meldingen om angrepet på restauranten. Politiet sier de ikke kan utelukke at dette var fluktbilen de to mennene brukte, men lensmannsbetjent Haugen sier til NTB at bilen var så utbrent at de så langt ikke har klart å finne ut hvem som er eieren av bilen.

(NTB)