To israelere drept - åtte såret

Åtte israelere ble såret mandag kveld da to palestinere åpnet ild mot en busstopp utenfor Jerusalem. Tidligere i dag ble to israelere og en palestiner drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem er alvorlig såret, og for to av dem er tilstanden livstruende, ifølge israelsk radio.

Den ene angriperen ble skutt i hodet av politi og soldater i området, og tilstanden hans er kritisk. Den andre klarte å flykte, og politiet leter etter ham. Tre politimenn ble såret under angrepet.

Angrepet skjedde ved en busstopp i den jødiske bosettingen Neve Yaakov, som israelerne regner som en nordlig del av Jerusalem.

Angrepet skjedde da israelerne feiret festdagen purim, og det er normalt mange voksne og barn i gatene fordi det er skolefri.

Den militante gruppen Al Aqsa-martyrenes brigade sier den sto bak angrepet. Gruppen tok også ansvaret for angrepet mot en sivil bilkolonne på veien mellom to bosettinger tidligere mandag, da to israelere ble drept og to såret. En gravid kvinne var blant de sårede.

Mandag morgen skjøt israelske soldater og drepte en palestiner ved byen Nablus på Vestbredden. Nervøse israelske soldater åpnet ild mot bilen han kjørte, angivelig fordi han ikke stanset da han fikk beskjed om det ved en veisperring. Han var på vei med sin gravide kone til sykehus i Nablus, der hun skulle føde. Både kona og mannens far ble såret.

(NTB-Reuters-AFP)