- To israelske soldater drept i Gaza

Ved grensa.

TO DREPT: En israelsk stridsvogn i aksjon i grenseområdet mellom Gaza og Israel. To israelske soldater skal i dag ha blitt drept i en skuddveksling med palestinske soldater. Foto: AP Photo/Dusan Vranic
TO DREPT: En israelsk stridsvogn i aksjon i grenseområdet mellom Gaza og Israel. To israelske soldater skal i dag ha blitt drept i en skuddveksling med palestinske soldater. Foto: AP Photo/Dusan Vranic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre israelske soldater er drept i Gaza, opplyser israelske militærkilder.

Ifølge Haaretz ble de to drept i en skuddveksling etter at palestinske militære hadde brutt en grenseovergang. De to israelske soldatene ble først rapportert som skadd, men ble senere bekreftet døde.

Avisa skriver at de to var den 20 år gamle sersjanten Adar Bersano og 45 år gamle Hod HaSharon.

Drept av medsoldater Dagbladet skrev i dag om soldaten Eiton Barak, som trolig ble drept av sine medsoldater. Bare timer etter at de israelske styrkene startet sin bakkeoffensiv i Gaza torsdag kveld ble den 20 år gamle soldaten Eitan Barak deres første dødsoffer. Barak ble dødelig såret i en skuddveksling nord i Gaza.

Den israelske hæren (IDF) har iverksatt gransking av dødsfallet. Den foreløpige konklusjonen er at 20-åringen mest sannsynlig ble drept av skudd fra sine egne medsoldater - av «vennlig ild», melder avisa Haaretz.

Palestinske myndigheter rapporterer at 26 palestinere ble drept under trefninger i natt, deriblant åtte medlemmer av samme familie.

- Avdekket tunneler De israelske styrkene melder at de har avdekket 20 Hamas-tunneler i løpet av natta, men Hamas avfeier dette som løgn. Videre hevder Israel at de har drept 20 Hamas-krigere i natt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer