TO DREPT: En israelsk stridsvogn i aksjon i grenseområdet mellom Gaza og Israel. To israelske soldater skal i dag ha blitt drept i en skuddveksling med palestinske soldater. Foto: AP Photo/Dusan Vranic
TO DREPT: En israelsk stridsvogn i aksjon i grenseområdet mellom Gaza og Israel. To israelske soldater skal i dag ha blitt drept i en skuddveksling med palestinske soldater. Foto: AP Photo/Dusan VranicVis mer

- To israelske soldater drept i Gaza

Ved grensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre israelske soldater er drept i Gaza, opplyser israelske militærkilder.

Ifølge Haaretz ble de to drept i en skuddveksling etter at palestinske militære hadde brutt en grenseovergang. De to israelske soldatene ble først rapportert som skadd, men ble senere bekreftet døde.

Avisa skriver at de to var den 20 år gamle sersjanten Adar Bersano og 45 år gamle Hod HaSharon.

Drept av medsoldater Dagbladet skrev i dag om soldaten Eiton Barak, som trolig ble drept av sine medsoldater. Bare timer etter at de israelske styrkene startet sin bakkeoffensiv i Gaza torsdag kveld ble den 20 år gamle soldaten Eitan Barak deres første dødsoffer. Barak ble dødelig såret i en skuddveksling nord i Gaza.

Den israelske hæren (IDF) har iverksatt gransking av dødsfallet. Den foreløpige konklusjonen er at 20-åringen mest sannsynlig ble drept av skudd fra sine egne medsoldater - av «vennlig ild», melder avisa Haaretz.

Palestinske myndigheter rapporterer at 26 palestinere ble drept under trefninger i natt, deriblant åtte medlemmer av samme familie.

- Avdekket tunneler De israelske styrkene melder at de har avdekket 20 Hamas-tunneler i løpet av natta, men Hamas avfeier dette som løgn. Videre hevder Israel at de har drept 20 Hamas-krigere i natt.

Det palestinske nyhetsbyrået Ma'an News Agency melder om sju palestinske dødsofre nord i Gaza i natt etter israelske luftangrep.

Ifølge nyhetsbyrået har konflikten i Gaza til nå krevd 307 menneskeliv. 2250 palestinere skal være skadd. Palestinske kilder hevder at 65 palestiner er drept siden Israel startet sin bakkeoffensiv torsdag kveld, deriblant minst 15 barn, skriver Jerusalem Post.

Den israelske hæren (IDF) opplyser at to israelske soldater ble lettere skadd og en soldat alvorlig skadd i trefninger nord i gaza i natt.

IDF sier de har drept 40 terrorister så langt i løpet av bakkeoffensiven i Gaza.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier hovedmålet med bakkeoffensiven er å bekjempe trusselen det innebærer at Hamas har gravd en rekke tunneler langs Gaza-Israel-grensa.