Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To jegere funnet døde i Bardu

Funnet ved et vann sammen med en ødelagt kano.

Politiet har opprettet en base ved demningen ved Altevatn hvor de organiserer letearbeidet fra. På bildet er politiets innsatsleder på stedet Jon Kåre Granheim fra Målselv lennsmannskontor og frivillige som deltar i leteaksjonen. Foto: Stein Wilhelmsen / Nordlys
Politiet har opprettet en base ved demningen ved Altevatn hvor de organiserer letearbeidet fra. På bildet er politiets innsatsleder på stedet Jon Kåre Granheim fra Målselv lennsmannskontor og frivillige som deltar i leteaksjonen. Foto: Stein Wilhelmsen / Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/OSLO (Nordlys/Dagbladet): Jegeren som har vært savnet søndag, ble sent søndag kveld funnet død ved Altevatn i Bardu.

- Han ble funnet 22.07 i vannet. Navnene vil ikke bli frigjort før i morgen, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til Nordlys.no.

En annen mann ble funnet død i samme område tidligere søndag. Familiene til de omkomne er varslet.

De to mennene fra Nord-Norge i 50-60 årene ble i formiddag meldt savnet da de ikke møtte opp til avtalt tid og avtalt sted for å bli hentet ned fra Altevatn i Bardu.

- En lokalkjent hadde fraktet de to mennene til stedet som ligger en kilometer øst for Leinavatn forrige søndag. Avtalen var å hente dem i dag. Da han i dag returnerte fant han den ene død. Fire kilometer lenger vest ble en tom kano funnet, sier forteller redningsleder ved Hovedredningssentralen, Ørjan Delbekk, til Nordlys.

De mottok meldingen klokken 14.24. En større leteaksjon, som inkluderte blant annet helikopter, et småfly fra Norsk Aero Klubb og frivillige til fots ble iverksatt.

Fant jeger i strandsonen - Da han ankom plassen var leirstedet tomt. Han begynner å lete, og finner så én av jegerne død i strandsonen, forteller operasjonsleder i Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer.

- Vi har gjort et funn av en kano i vannet, cirka én kilometer fra området. Kanoen var ødelagt, opplyser Meyer.

Politiet sier at de har grunn til å tro at begge mennene hadde vært i kanoen, men at de foreløpig ikke utelukker noen alternativer. De har så langt ikke grunn mistanke om at det har foregått noe kriminelt.

Klokken 20.20 sier Lindberg at den første som ble funnet omkommet er identifisert, og at de nå går i gang med å varsle pårørende.

- Hvor lenge hadde mannen vært død da han ble funnet?

- Vi har en viss formening om tidspunktet for dødsfallet, men det ønsker vi ikke å si noe om enda.

Ordfører i Bardu, Arne Nysted, er informert om situasjonen, men sier til Nordlys at de foreløpig ikke har iverksatt noe kriseberedskap i kommunal regi.

- Det er det i så fall politiet som vil be om, men vi har ikke fått noen indikasjoner på at det skal være aktuelt, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media