To jenter på 15 og 17 er på rømmen fra Norge. Politiet tror de tvinges til å stjele

Oslo-politiet har etterlyst jentene over hele Europa - ber om publikums hjelp.

TROLIG I ITALIA: Her poserer ei av de to jentene som har rømt fra Norge på et bilde lagt ut på Facebook - etter at de to jentene rømte fra Norge. Hun skal på bildet sitte sammen med venner og bekjente - trolig i Italia. Jenta er nummer to fra venstre. Foto: Privat
TROLIG I ITALIA: Her poserer ei av de to jentene som har rømt fra Norge på et bilde lagt ut på Facebook - etter at de to jentene rømte fra Norge. Hun skal på bildet sitte sammen med venner og bekjente - trolig i Italia. Jenta er nummer to fra venstre. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De to kroatiske jentene rømte fra barnevernet klokka 17.15, torsdag 7. april.

Oslo-politiet tror at de nå utnyttes av et tyverinettverk som er beryktet over hele Europa. Oslo-politiet har etterlyst jentene gjennom Europol, og ber nå om publikums hjelp.

- Vi ønsker å komme i kontakt med personer som har opplysninger om de to jentene, og som vet hvor de er nå, sier leder for Oslo-politiets menneskehandelgruppe, Thor Martin Elton, til Dagbladet.

Menneskehandel De to jentene ble pågrepet 14. oktober i fjor. Da hadde norsk politi blitt varslet om at et av Europas mest aktive tyverimiljøer var på ferde i Norge. Oslo-politiet sikret seg egne bevis - blant annet skal politiet sitte på videobevis av at de to jentene utfører lommetyverier ved Oslo S - og slo til.

Jentene ble pågrepet i Storgata i Oslo sammen med en voksen kvinne og en mann. Politiet mistenkte at jentene var blitt tatt med til Norge og utnyttet som barnetyver - et mønster det aktuelle miljøet skal ha benyttet i en rekke andre land.

Selv om jentene har forklart at de kom frivillig til Norge, mener politiet at de to jentene var i en tvangssituasjon - noe som i realiteten betyr at de ble tvunget til å begå kriminalitet i Norge. Kvinnen og mannen ble siktet for menneskehandel av jentene, mens jentene fikk beskyttelse av barnevernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer