To jenter pågrepet for bombetrussel i Danmark

To tenåringsjenter er pågrepet i Danmark for tirsdagens bombetrussel mot stasjonsbygningen i Brønderslev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De ble gjenkjent i området etter det signalementet vi sendte ut, sier vaktsjef Bent Højgaard ved Nordjyllands politi til nyhetsbyrået Ritzau.

Politiet anholdt de to, men vil ikke si noe mer om omstendighetene. Ifølge signalementet politiet sendte ut, ble alderen deres anslått til mellom 15 og 18 år.

Avsperringen av jernbanestasjonen i Brønderslev nord på Jylland ble opphevet etter at det var gått omkring et par timer. Stasjonen mottok tirsdag en bombetrussel på telefon.

En time etter at den påståtte bomben skulle ha gått i luften, var det ikke skjedd noe. En omfattende undersøkelse av selve stasjonsbygningen og stasjonsområdet avslørte heller ikke noe som kunne tyde på en bombe. Da ble bombealarmen avblåst. Politiets etterforskning viser at trusselen ble ringt inn fra en myntautomat på stasjonsområdet.

- Trusselen går ut på at det er en bombe på jernbanestasjonen, og den er tidsinnstilt, sa politiets vaktsjef Poul Badsberg til Ritzau.

På grunn av trusselen ble også togtrafikken i området stanset.

Bombetrusselen ble ringt inn dagen etter at Handelshøjskolen i Aarhus ble utsatt for en lignende trussel. En 22-årig student er pågrepet, men han avviser at han står bak.
 (NTB)