To jordanere drept av israelsk ambassade-vakt i Jordan

Én jordaner skal ha stukket vakten med en skrutrekker, ifølge det israelske utenriksdepartementet.

To jordanere ble drept i en skyteepisode ved den israelske ambassaden i Amman søndag. Foto: Omar Akour / AP / NTB scanpix
To jordanere ble drept i en skyteepisode ved den israelske ambassaden i Amman søndag. Foto: Omar Akour / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels forsøk på å løse striden om Jerusalems hellige høyde er blitt enda vanskeligere etter at en israelsk ambassadevakt drepte to jordanere i Amman.

Drapene skjedde søndag kveld da arbeidere kom med møbler til en leilighet knyttet til Israels ambassade i den jordanske hovedstaden.

Ifølge det israelske utenriksdepartementet ble en av arbeiderne, en 17 år gammel gutt av palestinsk opprinnelse, skutt og drept etter at han stakk et skrujern i ryggen på vakten.

Den andre jordaneren ble ifølge departementet skutt og drept ved et uhell. Han var lege og eieren av leiligheten, melder israelske medier.

Den israelske vakten ble lettere skadd.

Jordan vil etterforske drapene og krever at den israelske vakten blir værende på ambassaden. Men den israelske regjeringen insisterer på at vakten i henhold til internasjonale konvensjoner har diplomatisk immunitet.

Mulig evakuering

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha snakket med vakten og forsikret ham om at han vil bli brakt hjem til Israel. Han sier også at Jordans ambassadør til Israel besøkte det israelske utenriksdepartementet mandag for å drøfte krisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer