Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig etterskjelv rammet Italia

To jordskjelv rystet Italia på drøye to timer

Så langt er to personer skadd.

RYSTET AV JORDSKJELV: Kartet viser episenteret til skjelvene som rammet Italia onsdag kveld.  Foto: EPA/USGS/NTB Scanpix
RYSTET AV JORDSKJELV: Kartet viser episenteret til skjelvene som rammet Italia onsdag kveld.  Foto: EPA/USGS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et jordskjelv og et kraftig etterskjelv rystet det sentrale Italia i løpet av drøye to timer onsdag kveld .

Det første skjelvet inntraff litt over kl 19 onsdag og hadde en styrke på 5,4, ifølge avisa La Repubblica. Skjelvet varte i flere sekunder, ifølge avisa Corriere della Sera. Det er også tidligere meldt om flere mindre etterskjelv.

Ifølge det tyske forskningssenteret for geovitenskap ble området rammet av et etterskjelv som måler 5,9 på Richters skala rystet Italia klokka 21.18.

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS melder på sin side at eterskjelvet målte 6,4.

Episenter

Skjelvenes episenter var i provinsen Macerata i fylket Marche på østkysten i Italia, men rystelsene kunne merkes over store deler av landet.

Ifølge avisa er to personer skadd i nærheten av byen Visso ikke langt fra episenteret. Sivilforsvaret opplyser at de ikke har fått meldinger om andre skader.

Byen Castelsantangelo sul Nera er nærmest episenteret.

– Det har rast litt, og det er mørkt og vi har ikke strøm, sier ordfører Mauro Falcucci, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Dette skjelvet er på mange måter knyttet til det som var 24. august i Amatrice. Det skjedde i et område som allerede er aktivt, og det er sannsynligvis snakk om aktiveringen av en ny forkastning, sier ingeniør Alessandro Amato i det nasjonale instituttet for geofysikk og vulkanologi.

Amatrice

Nesten 300 personer omkom i skjelvet som rystet Amatrice og flere byer for to måneder siden.

Onsdagens skjelv har ført til at flere bygninger i Amatrice har rast sammen, men byens ordfører opplyser at det var bygninger som allerede hadde fått skader i skjelvet for to måneder siden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling