Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To journalister kidnappet i Ecuador

To journalister som jobber i en avis i Ecuador er kidnappet nær grensen til Colombia, ifølge myndighetene. Vold langs grensen har økt de siste ukene.

MARKERING: Ansatte i avisa El Comercio samlet seg til markering for å kreve at det settes inn tiltak for å få de kidnappede journalistene løslatt. Foto: AP / NTB Scanpix
MARKERING: Ansatte i avisa El Comercio samlet seg til markering for å kreve at det settes inn tiltak for å få de kidnappede journalistene løslatt. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalistene som jobber i avisen El Comercio, og deres sjåfør, forsvant etter å ha passert en av kontrollpunktene til det ecuadorianske militæret, som advarte de tre om at det kunne være farlig å dra nærmere grensen, ifølge Cesar Navas, innenriksministeren i Ecuador.

De tre ble tatt mandag morgen og fraktet til Colombia og er i god behold, ifølge myndighetene, som skal ha vært i kontakt med kidnapperne.

Volden langs grensen til Colombia har økt de siste ukene som følge av sammenstøt mellom offentlige tjenestemenn og både narkotika- og menneskehandelgrupper samt dissidenter fra den tidligere FARC-geriljaen i Colombia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!