Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To kabinansatte alvorlig skadd i SAS-fly

Ble løftet fra gulvet og kastet sideveis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kabinansatte ble alvorlig skadd som følge av turbulens under innflyging med et SAS-fly til Trondheim Lufthavn Værnes i februar i år, viser en rapport fra Havarikommisjonen.

Ble løftet fra gulvet

Det var 76 passasjerer, to flygere og tre kabinbesetningsmedlemmer om bord på SAS-flyet av typen Boeing 737-600 som var på vei fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Trondheim Lufthavn Værnes 4. februar i år.

Under innflyging til Værnes oppsto det ifølge rapporten fra Statens havarikommisjon for transport kraftig turbulens idet flyet passerte Selbusjøen med en høyde på 7.000 fot.

På det tidspunktet var skiltene med «fest setebeltene» tent.

To kabinbesetnings-
medlemmer var på vei bak i kabinen for å innta sine plasser da turbulensen oppsto. De to ble løftet fra gulvet og kastet sideveis. Begge ble skadd da de traff gulvet igjen.

Lege om bord

En lege og en sykepleier som var om bord bisto med medisinsk hjelp, og flygerne informerte tårnet på flyplassen om behov for ambulanse og lege. En ambulanse tok med seg de to skadde til legevakten i Trondheim, der det ble konstatert ribbeinsbrudd på den ene kabinansatte, og brudd i korsbeinet på den andre.

SKADD: To kabinansatte ble alvorlig skadd under en flygning med et SAS-fly til Trondheim Lufthavn Værnes i februar i år, viser en rapport fra Havarikommisjonen. Foto: JOHAN NILSSON/SCANPIX
SKADD: To kabinansatte ble alvorlig skadd under en flygning med et SAS-fly til Trondheim Lufthavn Værnes i februar i år, viser en rapport fra Havarikommisjonen. Foto: JOHAN NILSSON/SCANPIX Vis mer

I rapporten konkluderer Havarikommisjonen med at den kraftige turbulensen kom overraskende både på flygebesetningen og kabinbesetningen. Slik turbulens kan vanskelig forutsees, påpeker kommisjonen og slår fast at det ikke er behov for å fremme nye sikkerhetsanbefalinger.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!