Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To kabinansatte knivstukket i Australia

To kabinansatte ble angrepet med kniv av en rasende passasjer på en innenriksrute i Australia torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kabinansatte - en kvinne og en mann - ble stukket i ansiktet med to spisse trepinner da de prøvde å stanse mannen. To passasjerer fikk også mindre skader da de hjalp til med å holde ham fast. Qantas-flyet, som var på vei til Tasmania med 47 passasjerer og seks besetningsmedlemmer, snudde og gikk tilbake til Melbourne, der gjerningsmannen ble arrestert. Det var kort etter at Boeing 717-flyet tok av fra Melbourne på en rute til Launceston at den cirka 40 år gamle mannen prøvde å trenge seg inn i cockpiten mens han ropte at han skulle få flyet til å styrte.

Transportminister John Anderson sa at mannen helt klart hadde onde hensikter, men at han det neppe dreier seg om terrorisme.

De to kabinansatte ble kjørt til sykehus med alvorlige skader i ansiktet, mens de to skadde passasjerene fikk behandling på stedet.

Det er ikke klart hvordan mannen fikk med seg de to 15 centimeter lange spisse trepinnene om bord. Det ble innført strenge sikkerhetstiltak på australske flyplasser etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

NTB

SKADD: En av flyvertinnene som ble skadd av den rasende passasjeren får hjelp av ambulansepersonell etter landing.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media