Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To kadavre funnet, og tolv saue- og geitehoder hengt opp i trær i Vestfold: - Kan være offerplass

Mannen som hevder han er ansvarlig sier formålet er uttørking. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Kodal: Meldt om funn av to sauekadavre som har vært bundet fast til en påle. Ukjent om de var forlatt levende eller døde», opplyste politiet i Vestfold på Twitter i 20-tida i kveld.

Like før 21.30 kom ei ny melding: «Tjøme: Lignende forhold som Kodal avdekket på Tjøme v/Torås. Her er det funnet tolv sauehoder og to kadavre av sau. Sak opprettes også her.»

En liten stund etterpå kom en rettelse, hvor det sto at funnet på Tjøme var ulikt Kodal.

SISTE: politiet i Vestfold melder klokka 23.18 at de har vært i kontakt med personen som hevder han er ansvarlig for å ha hengt opp sauehodene på Tjøme.

«Formålet skal være uttørking av hodet. Den ansvarlige hevder at dette er blitt gjennomført årlig de siste åra. Skal ikke ha sammenheng med funn i Kodal», skriver politiet på Twitter.

Aldri sett liknende

- Det er funnet to saue- eller geitekadavre på bakken. Så er det også hengt opp omtrent tolv hoder av sau/geit med tau i en sirkel i trærne i nærområdet, sier Josh Nysæter, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

- Hva er det som har skjedd?

- Det lurer vi også på. Dette er to ulike steder i Vestfold hvor vi har gjort ulike funn av sau og geit. Jeg har jobbet i godt over 30 år, og har aldri opplevd noe liknende før. På Tjøme kan det være noen som har satt det opp som en slags seremoni eller som en offerplass, eller til et spill. Det kan man ikke se bort fra på noen av stedene, selv om det er litt ulike funn. Vi mistenker ikke en kobling i første omgang, men vi er samtidig nødt til å tenke bredt.

To av dyra er merket

Politiet etterforsker nå saken. Så langt finnes det ingen mistenkte.

- De to dyrene i Kodal er merket, så vi kan følge historikken i registrene, men det blir også opp til etterforskningen å avgjøre. De på Tjøme skal ikke være merket, så det er litt mer usikkert hvor de stammer fra. De ble funnet i spredt bebyggelse, inntil et gammelt forsvarsverk på Torås. Det er litt glissent med hus i akkurat det området, forteller Nysæter.

- Vet dere hvor lenge hodene har hengt der?

- Det kan se ut til at de har hengt der en stund, men samtidig har de to kadavrene på bakken fortsatt ulldottene på, så det er litt vanskelig å si.

Begge funnene ble innrapportert av turgåere eller personer som oppholdt seg i området.