KNIVMANN: En av de pågrepne innlosjeres i politibilen på Jessheim. Foto: André Olstad/FirstFoto
KNIVMANN: En av de pågrepne innlosjeres i politibilen på Jessheim. Foto: André Olstad/FirstFotoVis mer

To knivmenn tatt på Jessheim

En mann sendt til Ullevål etter knivstikking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er pågrepet på Jessheim senter etter en knivepisode, der en person er sendt til Ullevål sykehus.

Tilstanden skal være stabil.

De to forsøkte først å rømme fra stedet, men ble innhentet og pågrepet av politifolk.

— Da vi rykket ut, fant vi en knivstukket person på et utested. Han ble fraktet til sykehus med flere stikk i beinet, sier operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt til NTB.

Via politiet opplyser Ullevål universitetssykehus onsdag morgen at den 23 år gamle mannen er våken, og at tilstanden er stabil.
— Vi har pågrepet to personer som vi antar kan ha noe å gjøre med episoden. De vi bli avhørt i løpet av onsdagen, sier Eriksen.

Romerike har opplevd en intens krim-natt så langt, med ett væpnet ran og ett innbruddsforsøk mot to McDonald's-restauranter på henholdsvis Lørenskog og Berger på Frogner, samt et mulig forsøk på sjokkbrekk mot DnB NORs filial på Lillestrøm.

Da alarmen gikk klokken 00.55 om et innbrudd hos DnB NOR i Lillestrøm sentrum, hadde politiet først ingen ledige enheter å sende til stedet.

— Det ble en vekterpatrulje som kom først, sier Eriksen.
Tyvene benyttet seg av et såkalt sjokkbrekk, der de kom seg inn ved å bruke en stjålet bil som rambukk.
— Bilen ble stående igjen delvis inne i banken, mens to personer ble observert på flukt over i en annen bil. Vi har så langt ikke sett noe som er stjålet fra banken, sier Erikse

Politiet på Romerike har ikke besvart Dagbladets henvendelser på telefon om noen av hendelsene.

Politiet utelukker ikke at det er sammenheng mellom det væpnede ranet, sjokkbrekket og et forsøk på ran eller tyveri i løpet av halvannen time på Romerike natt til onsdag.

— Det var påfallende mange hendelser innenfor et kort tidsrom. Vi tok i natt høyde for en mulig sammenheng, men det kan vi ikke si noe sikkert om, sier operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt til NTB.

MULIG SJOKKBREKK: Denne bilen ble parkert i vinduet hos DnB NOR på Lillestrøm i natt. Foto: André Olstad/FirstFoto
MULIG SJOKKBREKK: Denne bilen ble parkert i vinduet hos DnB NOR på Lillestrøm i natt. Foto: André Olstad/FirstFoto Vis mer