Trondheim

To knivstikkinger i Trondheim

To personer er alvorlig skadd etter to knivstikkinger lørdag kveld i Trondheim. Politiet mener hendelsene ikke har sammenheng. En 18-åring er pågrepet og siktet i den ene saken.

KNIVSTIKKING: En person er pågrepet etter meldinger om to ulike knivstikkinger i Trondheim lørdag kveld. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like etter klokka 21.00 lørdag kveld rykket politiet ut etter melding om knivstikking i bydelen Møllenberg i Trondheim.

- En person er skadet. Politiet har bevæpnet seg, og er på stedet med ambulanse, skrev Trøndelag politidistrikt på Twitter klokka 21.10.

Like over klokka 22.20 meldte politiet om en ny hendelse. Denne gangen dreide meldingene seg om en knivstikking i Ila.

- I Ila er en formentlig gjerningsmann pågrepet. Politiet har sperret av området rundt åstedet og har kontroll på stedet, skrev Trøndelag politidistrikt i en ny oppdatering klokka 22.35.

To personer er kjørt til St. Olavs hospital. De er alvorlig, men ikke livstruende skadd, opplyste politiet i en pressemelding natt til søndag.

- Dette er en alvorlig hendelse, og vi har fullt fokus på å finne gjerningspersonen eller gjerningspersonene. Det er gjennomført innledende samtaler med fornærmede og vitner, og politiet er i gang med tekniske undersøkelser ved åstedet, sa John R. Sødahl Furunes, påtaleansvarlig i Trøndelag politidistrikt.

EN SIKTET: To personer er alvorlig skadd etter to knivstikkinger lørdag kveld i Trondheim. Politiet mener hendelsene ikke har sammenheng. En 18-åring er pågrepet og siktet i den ene saken. Vi snakket med politiadvokat Anne Haave. Video: Dagbladet TV. Reporter: Anton Lier. Vis mer

Ingen pågrepet

I 9.30-tida søndag morgen opplyser politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet at de to fornærmede fortsatt er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Ingen er pågrepet etter den første knivstikkingen som skjedde på Møllenberg. Politiet kjenner foreløpig ikke til om det er en relasjon mellom de involverte.

- Det har vi ingen kjennskap til. Det vil forhåpentligvis etterforskningen vise, sier Haave.

- Hva har fornærmede forklart om hendelsen?

- Vi har bare hatt en innledende samtale med fornærmede. Det har ikke vært et avhør. Vedkommende må først bli ivaretatt på sykehus, sier politiadvokaten.

EN SIKTET: To personer er alvorlig skadd etter to knivstikkinger lørdag kveld i Trondheim. Politiet mener hendelsene ikke har sammenheng. En 18-åring er pågrepet og siktet i den ene saken. Vi snakket med politiadvokat Anne Haave. Video: Dagbladet TV. Reporter: Anton Lier. Vis mer

Politiet har tatt omfattende vitneavhør i løpet av natta og gjort tekniske undersøkelser av et mulig åsted. Totalt åtte vitner er avhørt i løpet av natta, opplyser Haave.

- Åstedet skal muligens være utendørs, sier hun.

Det er fortsatt ingen indikasjon på at hendelsene har noen sammenheng med hverandre.

18-åring pågrepet

Det er pågrepet én person etter den andre knivstikkingen i Ila i Trondheim.

- Det er en 17 år gammel mann som er fornærmet. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd. En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for grov kroppsskade, sier Haave.

Knivstikkingen skal ha skjedd innendørs i en leilighet.

- I løpet av natta har politiet avhørt åtte vitner. Det er vitner i form av nære naboer og de som har kommet over fornærmede utendørs, sier politiadvokaten.

Politiet ønsker ikke å gå ut med om det er gjort beslag av et våpen, eller om det er en relasjon mellom fornærmede og den antatte gjerningspersonen.

Dro fra stedet

Like over klokka 22.00 lørdag kveld dro samtlige væpna patruljer fra det avsperrede området rundt Nedre Møllenberggate og Gamle Kongevei, kunne frilansfotograf Joakim Halvorsen, som er på stedet, fortelle til Dagbladet.

Foto: Joakim Halvorsen
Foto: Joakim Halvorsen Vis mer

Frilansfotografen kunne seinere fortelle at minst seks uniformerte patruljer, en sivil politibil, samt biler fra legevakt og ambulanse nå var rykket ut til en adresse i Ila, på andre siden av Trondheim sentrum.

Benjamin Odden, som bor på Ila, var hjemme da han plutselig hørte masse sirener utenfor.

- Da jeg kikket ut var det haug med politibiler her. Det er full bevæpning, sa Odden til Dagbladet lørdag kveld.

Han fortalte også at det er to ambulanser på stedet.

- Det virker som at de prøver å kontrollere området nå, sa han.

Var ute og gikk

Ingri Hallan var ute og gikk lørdag kveld, da politiet kom kjørende til Møllenberg.

- Det kom veldig mange politibiler. Man blir jo litt forfjamset. Det er ikke så vanlig at ting som dette skjer i Trondheim, sa Hallan til Dagbladet.

Hun forteller at hun og vennene var på byen, men at de kommer til å være ekstra forsiktige etter de to knivstikkingene.

- Det blir i hvert fall taxi hjem.

Dagbladet har forsøkte å få kontakt med politiet lørdag kveld, uten å få svar. Dagbladet snakket sist med politiet klokka 21.13. Da var politiet akkurat kommet fram til Møllenberg, og hadde ikke anledning til å snakke med pressen.

Ifølge Google Maps er det 3,2 kilometer mellom Ila og Møllenberg.

- Fortsatt i gang med etterforskningen

Klokka 23.45 fortalte operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm, at de fortsatt etterforsket begge sakene.

- Det tyder på at det ikke er noe sammenheng mellom de to hendelsene, men det er for tidlig å konkludere ennå, sa hun til Dagbladet.

Politiet har gjentatt meldingen om at det ikke er tegn på at hendelsene har noen sammenheng med hverandre.

Har du tips, bilder eller video? Send mail til 2400@db.no

ILA: De store politistykene dro så videre til Ila, etter melding om en annen knivstikking. Foto: Joakim Halvorsen
ILA: De store politistykene dro så videre til Ila, etter melding om en annen knivstikking. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer