To knivstukket ved Sandvika storsenter

Gjerningspersoner kan ha flyktet med toget fra Sandvika til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To antatte gjerningspersoner er på flukt fra politiet etter et overfall ved Sandvika storsenter i Bærum kommune.

En mann er stukket i låret og en annen i  armen. Skadene skal være alvorlige, men ikke livstruende. Politiet fikk melding klokken 14:12 i ettermiddag.

Operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet.no at en ung, hvit mann, rundt 1,90 høy med hanekam og en kvinne med asiatisk utseende er sett gående fra åstedet og mot Sandvika togstasjon.

- Vi har en navngitt mistenkt i kikkerten, sier Bjønnes til NTB.

Politiet vet ikke om de to har gått på et tog.

Sjekker tog til Oslo

- Vi ser etter de mistenkte på alle togene som kommer inn til Oslo, sier operasjonsleder Lasse Hagen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no

Politet står oppstilt på perrongene på Nasjonalteateret og på Jernbanetorget stasjon.

Politiet har startet å avhøre vitner.

- Det er mange mennesker foran Sandvika storsenter på denne tiden av dagen, så vi regner med å ha flere vitner til hendelsen, sier Hagen.

Vibeke Helsøe var utenfor senteret da knivstikkingen fant sted.

- De sto utenfor storsenteret. Vi så at tre utlendinger fløy på en nordmann. De tre angrep ham, og han forsvarte seg. Etterpå så vi at nordmannen gikk rolig fra åstedet. Han var høy og hadde lite hår på hodet, sier Helsøe til  Aftenposten.no.

Politiet sier at det er satt inn helikopter i jakten på mannen og kvinnen.

- Helikopter er i lufta og satt inn for å finne de to, sier operasjonsleder til Dagbladet.no.

Senterleder orientert

- Jeg gikk akkurat ut fra et møte og har fått rapport om det som skjedde. Dette skjedde i hovedgaten i Sandvika ikke langt fra inngangen til senteret, men de har etter det jeg forstår ikke vært inne på senteret, sier senterdirektør Carl Christian Petersen til Dagbladet.no.

- Vi er glad for at sikkerheten inne på senteret er så god som den er, nettopp fordi vi ønsker å unngå slikt som dette, sier han.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.